12. juli 2024

Foto: Jesper von Staffeldt

Det var mildt sagt en glædens dag i dag, da butikkerne igen fik lov til at slå dørene op og invitere kunderne indenfor.

Det var mildt sagt en glædens dag i dag, da butikkerne igen fik lov til at slå dørene op og invitere kunderne indenfor.

Stort set alle butikker har siden jul været tvangslukket som led i regeringens indsats mod Covid-19. I dag mandag, fik de fleste butikker så lov til, at åbne , og det var til stor glæde for både butiksejere og kunder.

Mange mennesker fandt allerede i formiddags vej til bymidten, der var pyntet med masser af flag – og man skulle lige vende sig til, at tøjstativer, skilte og kasser med gode tilbud, igen var at finde på fortovet.

Gaderne var desuden delt op, så folk gik i den rigtige retning.

Uden for flere butikker var der mindre køer, for en af betingelserne for at kunne åbne, er at der er begrænsning på hvor mange kunder, der må være i butikkerne.

Trods mundbind var man ikke i tvivl om, at der blev udvekslet mange smil mellem kunder og butikspersonale, der fik travlt på den første åbningsdag. Også parkeringsvagten havde sit at se til på denne dag, og gav gode råd og vejledning om parkering.

En fotograf fra Holbaekonline.dk tog til bymidten for at forevige butiksåbningerne, og han kunne melde om en glad stemning.

Det er dog ikke alle, som har fået lov til at åbne i dag. Blandt dem, som ikke må åbne er frisører. Det er fortsat uvist, hvornår de får lov til, at slå dørene op.

Du kan se fotografens billeder fra Holbæk bymidte ovenover denne artikel.