14. april 2024

Carsten Andersen Arkivfoto: Rolf Larsen.

Tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Carsten Andersen døde onsdag i en alder af 67 år.

Carsten Andersen var medlem af kommunalbestyrelsen ad flere omgange. Han var valgt for Venstre, og var meget engageret i det kommunalpolitiske arbejde. Han nåede da også både at være viceborgmester og udvalgsformand i forskellige udvalg. Selv når han ikke sad i kommunalbestyrelsen, fortsatte han med at være et aktiv for sit parti.

En lang karriere i politiet

Den 1. februar 1978 startede Carsten Andersen i Politiet og som blot 24-årig blev han kriminalbetjent. I forbindelse med politireformen, hvor landets mange små politikredse blev lagt sammen til nogle få store, blev Carsten Andersen uddannet til kommunikationsmedarbejder og blev som sådan udlånt et par år til Rigspolitiet. Her kom han i “skudlinjen”, da et satireprogram på DR2 lavede et interview af de mere fjollede slags. Men, selvom han ikke vidste hvad han var gået ind til, så holdt han fatningen og legede med. Og det var vel egentlig hvad han tit gjorde. For selvom Carsten Andersen var seriøs og gik op i det han lavede, så havde han også den lune og lattermilde side.

I 2018, efter 40 ½ år i politiet, sagde han farvel. Holbaekonline.dk var med ved Carsten Andersens afskedsreception hos politiet, hvor han i sin tale til sine kollegaer bl.a. sagde: “Jeg har aldrig fortrudt, at jeg startede i politiet, og jeg er sikker på, at jeg heller ikke fortryder, at jeg nu stopper”.

Mange interesser

Og han havde nok heller ikke rigtig tid til at gå på arbejde, for Carsten Andersen var en mand med mange interesser. Kort tid efter han var stoppet hos politiet lavede vi et uhøjtideligt portræt af ham til LokalKanalen med titlen “Vi må op på hesten og ud over stepperne – et portræt af Carsten Andersen” , hvor han fortalte om sin karriere i politiet, om sit lokalpolitiske arbejde og sit frivillige arbejde i Nyvang, bl.a. som bestyrelsesformand -eller sognerådsformand, som han også kaldte det, halvt i spøg og halvt i alvor. Portrættet er filmet både i Nyvang og ude på Holbæk Fjord ombord på den sejlbåd, han delte med et par gode venner.

Musik var også en del af Carsten Andersen, hvilket vi dokumenterede i to web-tv indslag fra Orø, hvor Carsten Andersen fortalte anekdoter, spillede guitar og sang viser. Det kan du se i Milde kvinder hvor har de magt og i 2. del: Carsten Andersen på Orø.

Carsten Andersen efterlader sin kone Pernille Kruse Andersen, to sønner, samt svigerdøtre og børnebørn.

  • Carsten Andersen. Foto: Jesper von Staffeldt.
  • Carsten Andersen kommer ikke fra et hjem med klaver, men fra et med flygel. Foto: Jesper von Staffeldt.

Leave a Reply