29. maj 2024

Redaktionen har modtaget:

En menneskelig økonomi i Holbæk Kommune

Igennem de sidste mange år har der været fokus på at balancere budgettet og gennemførelse af nærmest nulvækst i kommunernes økonomi. Det har sat sine meget tydelige spor i servicen som kommunen levere og vi er desværre kommet så langt at det kan mærkes meget negativt blandt dem der oplever servicen til dagligt. Nu er vi kommet til en balance i økonomien som burde betyde en ny fremgang i servicen eller idet mindste en prioritering heraf.

Vi skal kunne se og mærke den ansvarlige økonomi så vi kan løfte tilliden i opadgående retning. Det er vigtigt at alle borgere ikke er i tvivl om at økonomien er i rigtig retning, derfor skal vi have servicen forbedret og sætte gang i investeringer der betyder noget for borgene såsom forbedringer af skoler, børnehaver og andre offentlige bygninger samt infrastruktur forbedringer såsom, Cykelsti på Hvalsøvejen, bedre bus forbindelser og trafik sikkerhed.

Lad os få servicen tilbage til kommunen i ny og forenklet lederskabs form så brugerne oplever væsentlige forbedringer uden at det nødvendigvis koster en krone mere og uden de typiske bureaukratiske begrænsninger og unødvendig kontrol baseret på manglende tillid til de ansattes arbejde.

Det bør dertil være lige adgang til nærmeste service uanset hvor du bor og hvilken kommune du hører til ligesom man kan i dag med pas og kørekort. Det burde kunne ligeledes udnyttes på andre områder ligeså, dertil bør man tænke på børnenes og andres borges tarv først så skoler, jobcenter, børnehaver med mere skal tilbydes nærmest der hvor de bor eller almindelig vis færdiges og uden at være afgrænset af kommunegrænser – Hvorfor er det så svært at samarbejde på tværs af grænser lokalt? Lad os komme i gang!

Sten Larsen, Økonom
Byrådskandidat
Radikale Venstre, Plads 11