20. maj 2024

Resterne af en valgplakat fra partiet Venstre ligger stadig i Kirke Eskilstrup - selvom det er tre måneder siden at kommunalvalget er overstået. Foto: Rolf Larsen.

Resterne af en valgplakat fra partiet Venstre ligger stadig i Kirke Eskilstrup - selvom det er tre måneder siden at kommunalvalget er overstået. Foto: Rolf Larsen.
Resterne af en valgplakat fra partiet Venstre ligger stadig i Kirke Eskilstrup – selvom det er tre måneder siden at kommunalvalget er overstået. Foto: Rolf Larsen.
Loven er meget klar – alle valgplakater skal være fjernet senest 8 dage efter valget – alligevel er der stadig valgplakater i gadebilledet mere end tre måneder efter kommunalvalget.

Det er nu godt tre måneder siden, at vi gik til stemmeurnerne for at sætte vores kryds ved kommunalvalget. Da klokken slog midnat natten til lørdag d. 26. oktober fik alle de håbefulde byrådskandidater og deres partiapperater travlt med at plaste samtlige lygtepæle til med
valgplakater. Fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti kæmpedes der om de bedste pladser på især byernes hovedgader og andre strategisk vigtige steder.

Men da valget var overstået den 19. november skulle plakaterne fjernes igen. De fleste plakater blev fjernet indenfor den otte dages tidsfrist, som fremgår af “Lov om ændring af lov om offentlige veje og lov om private fællesveje” § 103 a, stk. 2, hvoraf det fremgår at “I perioden fra den fjerde lørdag før valgdagen til 8 dage efter valgdagen må der i forbindelse med folketingsvalg, kommunale og regionale valg, valg til Europa-Parlamentet, folkeafstemninger og andre valg, der afholdes på offentligretligt grundlag, ophænges valgplakater på offentlige veje. Ophængning af valgplakater må ske fra døgnets begyndelse. Nedtagning af valgplakater og midler til fastgørelse af valgplakater skal være tilendebragt ved døgnets afslutning.”

Ti dage efter valgets afslutning, kunne vi her på Holbaekonline.dk skrive, at der stadig hang plakater rundt omkring i lygtepælene. Det fik politikerne til at reagere, og endnu flere plakater blev fjernet.

Men nu tre måneder senere, kan vi igen skrive, at der stadig er valgplakater, som ikke er fjernet.

Socialistisk Folkepartis tre kandidater Jørn Christensen, Agnete Dreier og Flemming Röttig kan stadig ses på  en plakat ved Stenhusvej i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.
Socialistisk Folkepartis tre kandidater Jørn Christensen, Agnete Dreier og Flemming Röttig kan stadig ses på en plakat ved Stenhusvej i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.

Holbaekonline.dk har i dag i Kirke Eskilstrup spottet to plakater – eller hvad der er tilbage af dem efter tre måneder i vind og vejr. Den ene er en plakat for venstres kandidat Rene Emil Andersen. Den anden kan vi ikke gennemskue den sidste bruger på. Det ser ud til at være en plakatplade, som har været brugt adskillige gange.

Begge plakater/plader blev set på Platanvej. Den ene sad fast på hegnet der vender mod stationen, mens den anden lå på græsset lidt derfra.

Socialistisk Folkeparti har også glemt at rydde op efter sig. En plakat med kandidaterne Jørn Christensen, Agnete Dreier og Flemming Röttig hænger stadig i krydset Stenhusvej/Omfartsvej. Ingen af de tre blev i øvrigt valg ind i byrådet.

Der er i øvrigt ikke lang tid til der igen kommer valgplakater op i lygtepælene. Allerede ved midnat lørdag d. 3. maj i år må politikerne og deres hjælpere sætte plakater op i forbindelse med valget til Europaparlamentet og folkeafstemningen om den fælles patentdomstol.

Kender du til flere valgplakater som stadig hænger – eller ligger – rundt omkring i kommunen? – så skriv det herunder og vær med til at gøre politikerne opmærksomme på hvor deres plakater befinder sig.

Opdateret kl. 17.30 med oplysninger om SFs plakat

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.

1 thought on “Tre måneder efter: Der er stadig valgplakater i gadebilledet

  1. Andre kommuner sender regninger til partierne for hver plakat de ikke har fjernet. Det skulle Holbæk Kommune også gøre.

Comments are closed.