29. maj 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Svar på tiltale om grundskyld

Da vi roste tidligere konservative byrådsmedlem, Kenny Jensby, for hans positive u-vending m.h.t ejendomsskatter, blev vi mødt af et noget surt svar. At han så ikke kan huske hvad han tidligere har sagt, eller ikke kan gennemskue effekterne på diverse skattetiltag, er en helt anden snak.

LA’s seneste angreb på det Konservative Folkeparti, bl.a. Frederiksberg kommune, for at de ikke vil sænke grundskylden, giver ingen mening. Kenny Jensby burde vide, at de rige kommuner straffes økonomisk under udligningssystemet, hvis netop grundskylden sænkes. Frederiksberg er en såkaldt ”Bidrager kommune”. Hvis de sænker grundskylden får de både et indtægtstab plus de skal betale de samme høje udligningsbidrag til andre kommuner. Det er penge ud af borgernes lommer. I henhold til reglerne kan Frederiksberg i stedet sænke de direkte skatter, således deres udligningsbidrag falder tilsvarende. Skørt men sandt. Frederiksberg har blandt den laveste kommunale skattesats i Danmark.

Omvendt opererer Holbæk kommune som en såkaldt ”Modtager kommune”, d.v.s. vi modtager tilskud fra de rige kommuner, samt fra staten (via bloktilskud), og kan derfor sænke grundskylden uden at miste disse tilskud.

Med hensyn til vores bagland har det Konservative Folkeparti et helt nyt team af kandidater, med Michael Suhr i spidsen og mig selv som nr. 2 på listen. Vi går enigt til valg på en frisk og langsigtet vision for Holbæk kommune, herunder at sænke grundskylden. Grundlæggende ønsker vi bedre byplanlægning og langt bedre rammevilkår for de selvstændige samt, at tiltrække 1000 nye tilflyttere til Holbæk kommune. Hermed skabes der et større skattegrundlag. Hertil skal der lavere afgifter og grundskyldspromille.

Morten Ulrich
Byrådskandidat for

Det Konservative Folkeparti