Carsten Andersen stopper: Jeg har aldrig fortrudt, at jeg startede i politiet

Carsten Andersen måtte høre på både ros – og sjove anekdoter, da kollegerne sagde farvel. Foto: Michael Johannessen.


40 ½ år – så længe har Carsten Andersen at være i politiet, men nu er det slut. I går var der afskedsreception på Politigården i Roskilde.

Mange kollegaer var mødt frem for at sige farvel, det samme var repræsentanter fra flere medier, herunder Holbaekonline.dk, som de seneste år har samarbejdet med Carsten Andersen i hans egenskab som Kommunikationsansvarlig for Midt- og Vestsjællands Politi.


Mangerårig kollega til Carsten Andersen, Politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi, Michael Flemming Rasmussen, var blandt talerne. Foto: Michael Johannessen.


Carsten Andersen selv fortalte om dengang han startede i politiet den 1. februar 1978, og hvordan han som blot 24-årig blev kriminalbetjent. Han fortalte om sine oplevelser af kulturen i politiet, dengang man var opdelt i kriminalpoliti og ordenspoliti – og nu. Han fortalte også, om hvordan han skiftede fra den travle Glostrup Politikreds med udrykningskørsel fra morgen til aften til, hvad han troede, var den stille Holbæk Politikreds.

I forbindelse med politireformen blev Carsten Andersen uddannet til at varetage politikredsens kommunikation ud ad til – også over for pressen. En overgang var han “udlånt” til Rigspolitiet, inden han vendte tilbage til Midt- og Vestsjællands Politi.

Netop hans evner som kommunikatør var en af de ting, som kollegerne hev fat i og roste ham for. Han fik ord som “velovervejet” og “skarpsindig” med på vejen, ligesom han blev beskrevet som en, der kan “holde hovedet koldt” og “bevare fatningen” i enhver situation – og til stor morskab for alle de tilstedeværende blev der vist klip fra DR2 satireprogrammet “Det Slører Stadig”, hvor Carsten Andersen, uden at vide hvad det egentlig er, han er stillet op til, gennemfører et mildest talt anderledes og fjollet interview, uden at fortrække en mine.

– Jeg har aldrig fortrudt, at jeg startede i politiet, og jeg er sikker på, at jeg heller ikke fortryder, at jeg nu stopper, fortalte Carsten Andersen forsamlingen og til mediernes repræsentanter sagde han:

– Jeg vil holde skarpt udkig med jer alle i fremtiden og med hvad I skriver om Politiet. Og jeg håber, at I vil behandle mine kolleger ligeså godt, som jeg er blevet behandlet af jer.

Om hvad han skal lave når han ikke længere er ansat ved politiet sagde han:

– Jeg vil koncentrere mig om min familie, mit hverv som lokalpolitiker i Holbæk og om Andelslandsbyen og så vil jeg sejle lidt mere i min sejlbåd og øve mig på min guitar.


– Jeg har aldrig fortrudt, at jeg startede i politiet, og jeg er sikker på, at jeg heller ikke fortryder, at jeg nu stopper, sagde Carsten Andersen bl.a. i sin tale. Foto: Michael Johannessen.

Denne artikel er publiceret den 27. juli 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply