5. december 2023

Foto: Rigspolitiet.

En 21-årig mand fra Jyderup fik taget både bil og kørekort efter han onsdag aften blev taget i at køre dobbelt så hurtigt som tilladt.

Den unge bilist blev kl. 18.03 blitzet i en ATK-kontrol på Skovvejen ved Mørkøv på en strækning, hvor den højest tilladte hastighed er 80 km/t. Målingen viste, at han kørte 161 km/t og dermed faldt hans overskridelse ind under reglerne om vanvidskørsel.

Kort efter bankede politiet på døren hos den 21-årige, der var registreret som ejer af bilen. Betjentene genkendte bilejeren fra fotoet i ATK-bilen, og han erkendte at have siddet bag rattet.

Den 21-åriges kørekort blev inddraget på stedet og bilen beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 21-åriges accepterede.

Det var ikke første gang, at den 21-årige var blevet blitzet i en ATK-kontrol. Tilbage i januar kostede det ham en bøde på 3.000 kroner og et klip i kørekortet efter at være blevet fanget på politiets kamera i Jylland.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at den 21-årige nu kan forvente at retsligt efterspil i sagen om vanvidskørsel, hvor der vil blive taget stilling til, hvor længe han mister sit kørekort og om bilen kan endeligt konfiskeres.