20. maj 2024

Foto: Michael Johannessen.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) var mandag eftermiddag på besøg i boligområdet Ladegårdsparken i Holbæk.

Sammen med justitsministeren var Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen

Baggrunden for besøget var området problemer med kriminalitet som bl.a. salg af hash. Kriminaliteten skaber udtryghed blandt mange af Ladegårdsparkens beboere.

Tilbage i februar fandt politiet f.eks flere skydevåben under en stor, hvor opgange og grønne områder blev ransaget. Det skete i forbindelse med en konflikt mellem to grupperinger fra henholdsvis Ladegårdsparken og Grønneparken. En konflikt, hvor en 23-årig mand blev forsøgt dræbt i boligområdet Apotekerhaven.

Med ved besøget var også politiet, som kunne fortælle om, hvordan man arbejder i området, bl.a. hvordan man benytter sig af den massive videoovervågning, om beboere der tipper politiet og hvordan der arbejdes med at få sat kriminelle beboere på gaden. Et værktøj som politiet gerne ville bruge mere er muligheden for at give uønskede personer opholds- og zoneforbud, så også kriminelle, der ikke bor i Ladegårdsparken kan forbydes at være i området.

Der var også tid til, at justitsministeren og borgmesteren kunne se på nogle af de mange positive aktiviteter, som der også er i Ladegårdsparken. Vejen gik forbi Aktivitetshuset, hvor gæsterne blev fortalt om de aktiviteter, som der er i huset. Herefter gik turen til ‘Humørklubben’, der er et samlingssted for beboerne, hvor de kan nyde en kop kaffe sammen med andre og få en snak. Og det gjorde dagens gæster, der også kunne nyde en lun bolle.

Til sidst lagde gæsterne vejen forbi ungdomsklubben, hvor de fik en indsigt i hvad klubben har gjort for de unge i Ladegårdsparken. Klubben bliver i øvrigt nedlagt til sommer for at flytte over på 10. klassecentret i Gl. Ringstedvej, så de også møder andre unge fra byen.

Justitsministeren lyttede til både politiets ønsker og beboerne fortællinger under dagens besøg.

Leave a Reply