Læserbrev: Ny Moské – måske i Holbæk? – DF, takker nej!

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Ny Moské – måske i Holbæk? – DF, takker nej!

Region Sjælland behandlede torsdag d. 1. juni 2017, en sag omkring mageskifte mellem Holbæk Kommune og Region Sjælland. Grunden skal angiveligt tilegnes islamisk trossamfund, hvor der, eftersigende skulle være tale om opførelse af en helt ny Moské i Holbæk.

I den politiske behandling i byrådet den 12. november 2016, sag 221, fik byrådets politikere ikke, at vide, hvad Holbæk Kommune skulle anvende arealet til.

I dagsordnen til politikerne i Holbæk kommunes byråd stod følgende:
Holbæk kommune er interesseret i, at erhverve Region Sjællands areal, idet det ligger centralt og kan være aktiv i forbindelse med den forsatte udvikling af Holbæk By.

Det benævntes ikke med et eneste ord, at Hybenvang 63-65 er et attraktivt sted for Islamisk trossamfund, at placere en ny Moske. Det er fra Holbæk kommune, bekræftet, at Islamisk trossamfund, har interesse i, at opkøbe netop Hybenvang 63-65. Jeg er bekendt med, at der skal være en udbuds- og planproces førend der kan igangsættes byggeri på grunden. Det er blot et spørgsmål om tid og mulige forhåndsaftaler, der afgør, at byggeriet kan igangsættes. Politikerne i Region Sjælland, er bekendt med Holbæks kommunes fremtidige brug af arealet. Jeg spørger mig selv, hvorfor vi endnu engang skal se administrationen og måske den øverste ledelse i kommunen, gå stille med dørene, det ser igen ud til, at politikerne, endnu engang er ført bag lyset.

Tv2DOK, skildrede i deres dokumentar fra 2016, Moskeerne bag sløret, hvordan der arbejdes imod ligestilling og integration, fra imamerne i nogle af landets største Moskéer, der derved er med til, at skabe et parallelsamfund. Sagen
om ”Kundby-pigen” er et af landets nyeste og mest ekstreme sager, når der tales om radikalisering.

Jeg bliver bekymret, ved tanken om opførelsen, af en ny Moské i Holbæk, da der jo forelægger beviser for, at ”Kundby-pigen” har haft sin gang i den nuværende Moské i Holbæk. Skal vi i Holbæk indirekte støtte til evt. terror og radikalisering? Sagen om ”Kundby-pigen” vidner om, at der ikke skal flere Moskéer indenfor Holbæk kommune

Dansk Folkeparti i Holbæk kommune, vil ikke give deres støtte til et sådan projekt, og slet ikke af denne karakter, derfor er det vigtigt allerede på nuværende tidspunkt, at få gjort borgene opmærksomme herpå.

Uanset udfaldet af behandlingsprocessen, vil vi i Dansk Folkeparti, ikke støtte op om opførelsen af en ny Moské i Holbæk og vi mener ikke, at Holbæk kommune skal anvende området til dette formål. Jeg er klar til bl.a. en underskriftindsamling, så borgerne kan blive hørt. Jeg mener det er vigtigt, at få oplyst borgene i Holbæk kommune om, hvad der ”burde” have stået i dagsordnen fra 12. november 2016, for faktum er, at borgerne i Holbæk kommune, og Holbæk kommunes byråd, er ført bag lyset.

Asbjørn Gerting Olsson
Lokalformand for Dansk Folkeparti, Holbæk
Byrådskandidat (DF) i Holbæk Kommune,
samt Regionsrådskandidat (DF), Region Sjælland

Denne artikel er publiceret den 9. juni 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

12 kommentarer

 • René Strunch

  Det er bekymrende, om end næppe overraskende, at Dansk Folkeparti ved lokalformand Asbjørn Gerting Olsson i sit læserbrev lufter Dansk Folkepartis generelle chauvinistiske holdning til islam.

  En holdning, som må siges at være i modstrid med Grundlovens bestemmelse om religionsfrihed i Danmark.
  .
  Det er både usagligt, useriøst og usmageligt, at DF skyder en religion alt muligt skidt i skoene, i stedet for at adressere de forgreninger i denne religion, som åbenbart er DF så meget imod.

  Det vile jo svare til at man karakteriserede alle kristne, og dermed kristendommen som religion, som nogle blodtørstige, magtbegærlige, folkeslagsundertrykkende, kulturdræbende banditter og pæderaster, selvom flertallet af herboende kristne nok næppe ville betragte sig selv som sådanne.

  Tilsvarende bor der masser af moderate muslimer i Danmark for hvem en afstandtagen fra såvel demokrati som integration er i direkte modstrid med deres grundlæggende holdninger som danske statsborgere, ligesom man må formode, at de næppe finder det specielt behageligt at blive sat i bås med yderligtgående, terrorsanktionerende forgreninger af islam. Her kan man pasende erindre sig reaktionen på det seneste terrorangreb i London, hvor imamer og religiøse ledere indenfor forskellige forgreninger af islam tog skarpt afstand fra det feje terrorangreb på uskyldige og ligeledes har tilkendegivet, at ingen af dem vil medvirke til at give terroristerne en islamisk begravelse.

  Desværre viser Asbjørn Gerting Olssons læserbrev Dansk Folkepartis sande, grimme fjæs: Den indre svinehund med udtalte fascistiske tilbøjeligheder, som på ingen måde er i overensstemmelse med hverken Grundloven eller dansk kultur og sindelag.

  Godt at vide op til hhv. kommunalvalget og regionsrådsvalget i november i år!

  René Strunch
  Byrådskandidat (EL) i Holbæk Kommune

 • Bjarne Kongsted

  Ovennævnte påstand fortjener faktisk kun et overbærende skuldertræk. At påstå, den lokale Moske er medvirkende til terror handlinger og til at understøtte radikaliserede unge mennesker a la Kundby pigen, er jo det rene nonsens! Håber ikke den lokale byrådsgruppe er af samme opfattelse!

 • Emrah Tuncer

  Asbjørn, du burde sætte dig bedre ind i sagerne før du forfatter et læserbrev.
  Der er ikke tale om en til moske i Holbæk. Der har siden 1988 ligget en moske i Holbæk på Smithsvej og det er dén man vil flytte i et nybyggeri.
  Så får du det til at lyde som om, at den nuværende moske er skyld i Kundby-pigens planer/handlinger og du påstår, at kunne dokumentere det..!!? Det er virkelig noget af en grim beskyldning.
  Det er en moske der har eksisteret i 29 år, som har levet en meget stille og fredelig tilværelse (der er faktisk rigtig mange borgere, som selv efter 29 år, ikke kender til dens eksistens) og som altid har taget afstand fra radikalisering og terror, hvilket i modsætning til din påstand, rent faktisk KAN dokumenteres.
  At du fordi én person (som i øvrigt er etnisk dansk) som kun har besøgt moskeen én gang,
  gør noget dumt, tager alle muslimer og en fredelig forening til indtægt, er under al kritik og direkte usmageligt.

 • Lars O.

  Under John Harpøth var vi så dejlig fri for den slags åndsvage udtalelser fra Dansk Folkeparti i Holbæk som Asbjørn Gerting Olsson her kommer med. Men Asbjørn Gerting Olssons udtalelser er måske hvad vi kan forvente fra DF fremover?

 • Asbjørn Gerting Olsson

  Jeg har på intet tidspunkt skrevet, at den nuværende moské på Smithsvej, ejet af Tyrkisk kulturforening, er skyld i radikaliseringen af Kundby-pigen, ej heller, at jeg har dokumentation herfor. Jeg påpeger blot mediernes dokumentation af, at Kundby-pigen har været i moskeen.

  Emrah Tuncer: jeg kan udfra dit svar konkludere, at du må være i besiddelse, af netop den viden der blev tilbageholdt for byrådet ved afstemningen om arealet tilbage i oktober 2016, idet der ikke forligger dokumentation for, at moskeen skal flyttes fra nuværende adresse til den tænkelige grund. I dagsordenen af 12. oktober 2016 står der følgende; Holbæk kommune er interesseret i at erhverve Region Sjællands, idet det ligger centralt placeret og kan være et aktiv i forbindelse med den fortsatte udvikling af HolbækBy – det er det, der er blevet stemt for!

  Bjarne Kongsted: Du burde se- og ikke mindst kommentere på, de tilbageholdte oplysninger for byrådet, fremfor blot, at trække overbærende på skuldrene.

 • Emrah Tuncer

  Asbjørn, grunden skal jo først i udbud. Jeg går derfor ud fra at, man som vel man kan forestille sig med enhver anden grund der skal sælges, får en del forskellige henvendelser med forskellige formål som interessenterne skal bruge grunden til.
  Herefter er det så en politisk beslutning om hvem grunden skal sælges til.
  Der er ikke holdt oplysninger tilbage, så det et noget vrøvl.

 • Emrah Tuncer

  Og jo, med denne formulering påstår du, at foreningen/moskeen i Holbæk er skyld i “Kundby-sagen”…

  “Jeg bliver bekymret, ved tanken om opførelsen, af en ny Moské i Holbæk, da der jo forelægger beviser for, at ”Kundby-pigen” har haft sin gang i den nuværende Moské i Holbæk. Skal vi i Holbæk indirekte støtte til evt. terror og radikalisering? Sagen om ”Kundby-pigen” vidner om, at der ikke skal flere Moskéer indenfor Holbæk kommune”.

  Asbjørn moskeen findes jo allerede. Hvis de har de holdninger du påstår de har, kan de jo gøre det i de lokaler de allerede har.
  Vil du ha’ lukket moskeen på Smithsvej?

 • Søren Seitzberg

  Bjarne Kongsted har helt ret. At sætte kundbypigen i forbindelse med Smithsvej er helt ude i skoven. Men det hele viser, hvorledes stuerenheden fungerer. På den ene side har vi en sympatisk Kristian Thulesen Dahl, der aldrig siger den slags vrøvl. Næh, han nøjes med at sige, “I ved, hvad vi står for”. På den anden side sørger figurer som Asbjørn Gerting Olsson – og tidligere Mogens Camre – for, at vi ved, hvad DF står for.

 • Ida Aasvang

  Jeg er født i Holbæk og havde min barndom her. Jeg var så heldig at gå i klasse med børn med mange forskellige baggrunde, en var Jehovas Vidne, en var katolik, nogle var kristne og andre muslimer. Vi lærte af hinanden og vi fik en indsigt i de forskellige kulturer, vi blev oplyste. Med oplysning kan man undgå rigtig mange fordomme og misforståelser. Selv er jeg ikke religiøs, men hvor ville jeg blive ked af, hvis Holbæk skulle blive en by, som lader sig skræmme af en enkelt pige, som er kommet i en moske en gang. Skal vi så også frygte hendes skole eller hvor hun ellers har sat sine ben? Jeg håber da at de fleste er klar over at den pige, den sag, handler om så utrolig meget andet end en moske?
  Vi i Holbæk skal favne vores forskelligheder, putte vores børn i klasse sammen, blive hinandens kollegaer og venner, på den måde oplyses vi, på den måde lever vi sammen. Jeg frygter ikke et eneste sekund at der er en moske i Holbæk, ligesom der er kirker og mange andre “huse” hvor religioner praksiseres.

  Ida Aasvang
  Byrådskandidat for Alternativet.

 • Phillip Tømmerholt

  Hvor er det surrealistisk at læse sådan noget forvrøvlet spekulativt insinuererende frygt- og hadtale fra en lokalformand fra et parti med mandater i den kommune jeg bor i.

 • Er der nogen af os danskere der vil have en moske på Hybenvang? Nej, hvad skal vi dog med den. Og kan det være rigtig og vigtigt for tyrkere i 4300 at få betalt en måske og ansat en regeringstro tyrkisk mimans. Hvad skal vi bruge det til?
  Hvorfor skal vi finde os i det.
  Og til Rene S: Hvis det er så saliggørende med en måske i 4300 så byg den hjemme hvor du selv bor og lad os andre blive fri.

Leave a Reply