Skotsk musik over Nyvang

Kristi Himmelfarts dag vandt Holbæk Pipe Band for ottende år i træk Danmarksmesterskabet (Privatfoto)

Både de danske mestre for pipe bands og vinderne af Danmarks første konkurrence for trommekorps optræder på lørdag til ”Keltisk lørdag” i Andelslandsbyen Nyvang.

Har du og din familie planlagt en tur i Andelslandsbyen Nyvang på lørdag, så venter der en ekstra oplevelse. Luften over Nyvang vil være fyldt med skotsk musik på sækkepiber og trommer.

Da Holbæk Pipe Band sidste år markerede sit 30 års jubilæum, skete det med en ”Keltisk lørdag” og selvom bandet ikke har jubilæum i år, så gentages succesen.

Det betyder, at området omkring andelslandsbyens gamle forsamlingshus vil være skotsk, og det vil myldre med skotter i kilt og det øvrige højlands-dress.

Holbæk Pipe Band deltager selvfølgelig, og bandet kommer med et frisk dansk mesterskab i bagagen. Kristi Himmelfartsdag vandt Holbæk Pipe Band nemlig for ottende år i træk det danske mesterskab.

Som endnu en specialitet, bliver det også muligt at høre Holbæks trommegruppes vinderprogram, fra da de for nylig vandt Danmarks første egentlige konkurrence for trommekorps.

Musikerne vil optræde i større og mindre grupper med dels traditionelle, kendte melodier fra Skotland, og dels knap så kendte, men alligevel spændende musik fra det skotske højland.

Omkring kl. 15 vil samtlige musikere gå sammen i et såkaldt ”massed band”, hvor én pipe major eller tambourmajor leder samtlige musikere i en lille fælles koncert.

Skulle nogle af tilhørerne blive nysgerrige for selv at spille med i et pipe band, så vil det være muligt at få alle spørgsmål besvaret – bare spørg en af dem i kilt.

Denne artikel er publiceret den 9. juni 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply