20. april 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Økonomisk uansvarlighed?

Under overskriften, få hovedet ud af busken har Sine Agerholm (S) beskyldt konstitueringsgruppen for at have skyklapper på og være økonomisk uansvarlige. Endvidere beskylder Sine os for at udskyde problemerne til et nyt byråd. Kære Sine, de sidste fire år har Socialdemokraterne i byrådet ikke turde tage de nødvendige og svære beslutninger og gang på gang stemt imod, når vi har udvist økonomisk ansvarlighed. Vi har taget ansvar og bragt kommunens økonomi på rette kurs.

I de kommende år forudsiger KLs prognoser, at vi har vigende indtægter og dermed kommer til at mangle penge fremadrettet. Pengene mangler vi ikke i 2014, men efter 2014. S påstår, at de vil finde pengene nu. Det gør de ved at hæve skatterne, droppe væsentlige byggerier og fjerne den økonomiske sikkerhed, der er lagt i vores budget. En “bufferpulje” som S selv har været med til at foreslå. Ingen af disse tiltag løser kommunens økonomiske udfordringer – det er det Sine Agerholm kalder økonomisk ansvarlighed, men virkeligheden er en anden. Det er ingen løsning, men kun en yderligere udfordring for det kommende byråd. Ansvarligheden har jeg derfor svært ved at få øje på, specielt når S de sidste fire år gang på gang har stået i spidsen for en dybt økonomisk uansvarlig politik, hvor man ikke har taget ansvar for at finde løsninger.

Rasmus Brandstrup Larsen
Byrådsmedlem i Holbæk Kommune (V)