Afsløring: Køreplanen for regentparrets besøg på Orø

Holbaekonline.dk kan idag afsløre ‘køreplanen’ for Regentparrets besøg på Orø. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Holbaekonline.dk kan i dag afsløre køreplanen for regentparrets besøg på Orø den 3. juni.

DENNE ARTIKEL VAR EN APRILSNAR – DET OFFICIELLE PROGRAM FOR REGENTPARRETS BESØG KAN SES HER.

Erik Fuchs har trukket i trådende og fået Peter Brixtofte til at være ‘stand in’ for Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard, som er forhindret i at være med ved det royale besøg. Foto:

Den største skuffelse/overraskelse vil nok være at det ikke bliver borgmester Søren Kjærsgaard som tager imod dronningen og prinsgemalen, da han desværre er forhindret af et andet uopsættelig gøremål, men mindre kan vel gøre det.

Formanden for øens Lokalforum Erik Fuchs var hurtig, og fortalte til Holbaekonline.dks medarbejder på Isefjordens perle:

– Jeg har jo engang været vicekonge i Farum, så derfor kontaktede jeg vor tidligere bykonge Peter Brixtofte, som jo er en meget fængslende personlighed, og spurgte om han ikke kunne træde til med kort varsel. Og det ville han jo godt. Det har også den fordel at prins Henrik ikke kommer til at kede sig, for prinsen og bykongen kan jo altid tale om eksklusive vine.

Det var oprindeligt planlagt at Kongeskibet Dannebrog skulle ankre op ud for Orø havn, da skibet stikker for dybt til at kunne gå til kajs, og regentparret skulle derfor sejles ind i en chalup,

Henrik Iversen vil sejle regentparret fra Dannebrog til Orøfærgen.

men for at give det et lokalt islæt, vil sognefoged, brandmand m.m. Henrik Iversen sejle ud i Falcks redningbåd og transportere regentparret hen til Orøfærgen, som i dagens anledning er bemandet med tidligere overfartsleder Torben Nielsen – meget praktisk, han sejler jo altid – og Bjarne Nielsen, som vil bruge lejligheden til at takke for deres Ridderkors for 40 års tro tjeneste.

Tanken var at Holbækgarden skulle have spillet ved regentparrets ankomst, men da det virker lidt for forudsigeligt, skal i stedet de lokale musikere Peter Møller og Hans Knudsen spille Kongesangen på lur. Ganske vidst fortæller Hans Knudsen til Holbaekonline.dk at han aldrig før har spillet på lur, men tilføjer:

– Jeg er jo vant til at tage mig en lur hver dag efter frokost, og så skal vi skal jo også reklamere for vikingetræffet senere på sommeren. Efter kongesangen vil Hans Knudsen dirigere et børnekor fra Orø skole, som vil synge: Op lille Hans , op lille Hans, op og gå i skole.

Sognepræst Kirsten Schmidt har mange spændende billeder at vise regentparret.


Når den sidste tone har lydt, vil Lokalforums formand Erik Fuchs holde en lille tale, og denne gang har han lovet at huske hele manuskriptet .

Og intet regentpar på besøg, uden et visit på et plejehjem, så derfor går turen først til Elnebjergcenteret, hvor forhenværende folketingsmedlem Anni Lunde vil byde velkommen. Bagefter går turen til Orø Kirke, hvor sognepræst Kirsten Schmidt vil vise de sørgelige rester af to kalkmalerier samt sine egne personlige tatoveringer.

Så er det tid til mad og drikke, og det foregår på Orø Kro. men man bedt Havnekiosken holde sig i beredskab, bare for at være på den sikre side.

Lokalhistoriker Carsten Roug er specialist i herrremode på Orø.

Efter spisningen vil man sætte kurs mod den gamle brugs på Bygaden og undervejs, vil Ole Nielsen fortælle om ‘Blomstrende Landsbyer’, men der bliver også tid til et lille smut ind på Hestebedgård, hvor museumsleder Carsten Roug sammen med Dronningen vil åbne udstillingen: Herremode på Orø gennem hundrede år.

Holbæk kommune har planer om et meget dyrt sportscenter kaldet Holbæk Arena som skal ligge midt i Holbæk by, men for ikke at snyde udkantsholbæk, har byrådet bl.a. bevilget 10 mill. kroner til en svømmehal på Orø. Hertil vil man bruge den gamle brugs og regentparret vil i dagens anledning lægge grundstenen til den nye svømmehal.

Nu skilles regentparrets veje, Prins Henrik vil tage til Hegnegården, hvor psykoterapeut m.m. John Porting vil holde et lille causeri over emnet: Kunsten at være nr. 2.

Borgmester Søren Kjærsgaard har haft den store lommeregner fremme og fundet 10 mill. kroner til en svømmehal på Orø.

Imens vil Dronning Margrethe besøge urtekræmmeren på Langdal som vil vise urterne frem, samt servere en eksotisk the. Et lille foredrag med titlen ‘Helt hen i Hampen’, bliver der også tid til, infrn det igen er tid til at tænke på at vende hjem til Kongeskibet.

Oprindeligt var det meningen at regentparret skulle se dronning Margrethe d. 1.s borg ved Stensbjerg, men da Dronningen døjer med rygsmerter har man sprunget det over og som museumsleder Carsten Roug tilføjer:

– Det gør ikke noget, der er alligevel ingen spor af borgen og vi ved ikke rigtig noget om Orø i Middelalderen.

I stedet bliver der tid til at regentparret kan nyde en kop kaffe og lidt kage, og det vil foregå på Orø Forsamlingshus, hvor Birthe & Clay fra Spisestedet Orø vil stå for arrangementet, og hvor John Weygaard fra forsamlingshusets bestyrelse vil assistere. Alt i alt en minde-rig dag.

Ekstra påskegave til Orø-borgerne fra borgmesteren
Borgmester Søren Kjærsgaard afslører i videoen herunder to ekstra gaver til Orø-borgerne i anledning af forestående regent-besøg.

Tilføjet kl. 23.38: Der er selvfølgelig tale om en aprilsnar. Tak til alle der legede med – og specielt tak til borgmester Søren Kjærsgaard for velvilligt at være med på spøgen.

Denne artikel er publiceret den 1. april 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.