Orøfærgen: Jeg har et godt tilbud…

Orø-færgen har et godt tilbud til sommerhusgæsterne på Isefjordens perle. Foto: Jesper von Staffeldt.

Nej det er ikke ‘Dynelarsen’ som har et godt tilbud til Orøborgerne , men derimod Holbæk kommune og kunderne er sommerhusejere som bor på Orø.

De har fået et godt tilbud i form af et brev fra Holbæk Kommune, som tilbyder dem i 2013 at kunne sejle med Orøfærgen til næsten halv pris. Det samme gælder evt. lejere af et sommerhus hvis de fremviser lejekontakten. En personbillet koster normalt 32 kr (enkelt) og her bliver prisen 19 kr, en bil koster normalt 62 kr og her bliver prisen 32 kr.

Det vil sikkert glæde mange sommerhusejere og ikke mindst ejendomsmæglere. Men gad vide hvad øens mange pensionister siger til denne gavmildhed fra kommunens side, for pensionisterne havde indtil for knap to år siden en rabat på ca 200 kr for et tyveturs klippekort til bil. Men på grund af Kommunens dårlige økonomi , blev denne rabat fjernet.

Vi har spurgt Østre færges direktør ‘Færge-Svend’ om hans reaktion på konkurrencen fra den kommunale færge og han svarer:

– Indtil videre vil jeg ikke gøre noget ved det.

Holbaekonline.dk har også forsgt at indhente en kommentar fra skibsreder Holger Prehnum om rabatten til sommerhusgæsterne, men han var desværre ikke til at træffe.

Denne artikel er publiceret den 31. marts 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

5 kommentarer

 • Jannick Ringius Christensen

  Jeg syntes det er fedt at færgen tilbyder rabat til dem der kommer som lejere af et sommerhus, det er så blot noget dem med sommerhus der udlejes skal huske at give videre – det kan måske lokke lidt flere til øen af turister, og hvem ved, måske bosætte sig.

 • Jens Kristensen

  Lyder som en god idé.

 • annie lunde hansen

  ja man må jo forbavset over Holbæk Kommune, når der nu skulle være penge til den nye billige løsning for sommerhus-ejer&lejere på orø. men da pensionisterne(fastboende på øen) fik frataget deres rabat kr. 200,00 pr. klippekort, (jeg har ikke glemt det,) for det er mange penge for en almindelig pensionist -men når der blev en økonomisk mulighed ville man se på, om den rabat kunne bringes tilbage igen.
  Derfor vil jeg spørge Kommunen og Færgen om jeres syn nu er blevet godt, så I kan se på denne sag.
  venlig hilsen
  Annie lunde hansen
  orø.

 • Hanne Duelund Larsen

  Det er en super god idé, og vi håber alle, at det vil give noget ekstra trafik på færgen.

  Men man skal nok ikke tro, at folk vil bosætte sig på Orø – af dén grund !
  Så skal de jo til at betale fuld pris 🙂 🙂

  Men – så er der da mange andre gode grunde til at bosætte sig, f.eks. at vi som fastboende har personlig gratis overfart, ikke sandt ?

 • Marie Hansen

  Ja! Og nu har kommunen også råd til kaffemaskine!!!!!!På færgen!!Selv om man nu godt kan leve en halv time uden væske!!!!!

Leave a Reply