25. februar 2024

Mange lærere har nu byttet deres profilbilleder på Facebook ud med et anonymt billede med teksten 'LOCKOUTET'. Grafik: Rolf Larsen

Mange lærere har nu byttet deres profilbilleder på Facebook ud med et anonymt billede med teksten ‘LOCKOUTET’. Grafik: Rolf Larsen
Måske har du også opdaget, at flere og flere har skiftet deres profilbilleder på Facebook ud, med et anonymt billede med ordet ‘lockoutet’ skrevet henover.

Da klokken slog 00.00 i nat, trådte lockouten af omkring 50.000 lærere i hele landet i kraft og det har fået mange af lærerne til at skifte deres profilbilleder på Facebook ud med det omtalte profilbillede. Det gør de for at vise, at de nu er lockoutet fra deres arbejde.

Ideen til ‘lockout’-profilbilledet kommer fra Københavns Lærerforeningn og har aftenen og natten igennem spredt sig som en lynild henover Facebook. Mange lærere fra skoler i vores område, har taget ideen til sig.