14. juni 2024

Foto: Lokaltog.

Blæsten har mandag givet forsinkelser for Lokaltog og det får også konsekvenser for kørslen tirsdag – bl.a. på Odsherredsbanen og Tølløsebanen.

Risikoen for væltede træer på skinnerne betyder, at Lokaltog på visse afgange sænker hastigheden og desuden reducerer antallet af afgange.

-Vi ved erfaringsmæssigt, at der er en forhøjet risiko for, at kraftige vindstød lægger et træ eller flere ned over vores skinner, når jorden er så våd og mættet af regn, som det er tilfældet for tiden. Træerne står simpelthen mere ustabilt på grund af den bløde undergrund, og derfor tager vi disse forholdsregler, forklarer driftsdirektør i Lokaltog, Mie Rajcic.

På både Odsherredsbanen og Tølløsebanen vil der tirsdag være timedrift i dagtimerne i stedet for den normale halvtimesdrift.

Udover de driftsmæssige ændringer, så har Lokaltogs baneafdeling indsat ekstra mandskab, så eventuelt væltede træer hurtigt kan blive fjernet fra skinnerne og dermed genere togtrafikken mindst muligt.

-Vi bestræber os på, at samtlige baner kører normalt igen fra morgenen onsdag den 9. august, men det afhænger i sidste ende af, hvor voldsomt vejret bliver, slutter Mie Rajcic.

Hun opfordrer Lokaltogs kunder til at gå på hjemmesiden Lokaltog.dk eller Rejseplanen, hvor information om ændringer af driften kan findes.

DSB har også valgt at aflyse flere togafgange på grund af blæsten tirsdag. Det kan du læse mere om i artiklen DSB aflyser tog – det blæser for meget