25. juli 2024
Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Fire mænd fra Holbæk Kommune blev kort før klokken 02.30 natten til tirsdag stoppet af politiet i en rutinemæssig kontrol, netop som de havde forladt området ved en tankstation på Landevejen ved Kirke Såby.

Ifølge politiet var de alle fire påvirkede af enten euforiserende stoffer eller alkohol, så de blev kontrolleret nærmere for besiddelse af eventuelle ulovlige stoffer.

Ved kontrollen blev den ene 26-årige fra Tølløse fundet i besiddelse af godt 17 gram hash og 0,2 gram kokain, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den kontrol blev den 26-årige efterfølgende så sur over, at han i de andre tilstedeværendes påhør begyndte at kalde politiet for diverse nedladende ting. Da han ikke ville fjerne sig fra området for at få skabt ro igen, blev han frihedsberøvet i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det gjorde den 26-årige så opfarende og truende, at politiet måtte bruge peberspray for at pacificere ham inden transporten til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn tilbragte nogle timer til afrusning frem til tirsdag morgen, hvor han blev løsladt.

Den 26-årige kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser. De tre øvrige mænd, der var henholdsvis 25, 26 og 38 år gamle, blev ikke sigtet for noget i forbindelse med politiets kontrol af dem.