De hænger der stadig – men hvornår skal de være fjernet?

Det gik stærkt, da de blev sat op – valgplakaterne – knap så hurtigt går det med, at få dem ned, men hvornår skal de egentlig være fjernet?

Da Mette Frederiksen den 5. oktober udskrev valg til Folketinget gjorde kandidater, partier og frivilligehjælpere sig klar til det traditionsrige “ræs” om at komme først op i lygtepælene med plakater så snart det blev tilladt den efterfølgende lørdag. I løbet af få timer blev hegn, vejtræer og lygtepæle fyldt med valgplakater – til glæde for nogen og irritation for andre.

I tirsdags gik danskerne i stemmeboksen og satte deres kryds på stemmesedlen.

Dagen efter blev de første valgplakater pillet ned, og siden er flere blevet fjernet. Men ifølge reglerne, skal plakaterne og de strips elelr snore de er blevet sat op med først være fjernet 8 dage efter valget ved døgnets afslutning. Dvs. senest onsdag d. 9. november.

Læs også: Plakatkrigen startede klokken 12.00

Leave a Reply