20. april 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Retten i Holbæk har fredag afsagt dom mod fire unge mænd i en sag om vold og kidnapning.

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Retten i Holbæk har fredag afsagt dom mod fire unge mænd i en sag om vold og kidnapning.

De fire, der er henholdsvis på 20, 21, 22 og 23 år gamle, blev dømt for vold, ulovlig tvang, frihedsberøvelse, trusler og røveri ved sammen at have kidnappet en 22-årig mand den 19. januar i år umiddelbart efter midnat.

Den 22-årige mand blev passet op ved sit hjem i Holbæk af maskerede og bevæbnede mænd, der truede ham og tvang ham til at sætte sig ind i sin bil og køre med dem til Ladegårdsparken. I løbet af køreturen, hvor to af de nu dømte sad i den 22-åriges bil, mens de øvrige kørte efter i en korttidslejet varebil, fik den 22-årige holdt en kniv mod sin hals og fik flere slag i hovedet. Efter et ophold i Ladegårdsparken med yderligere vold og trusler tvang mændene ham til at køre retur til sin bopæl. Her holdt to af de nu dømte vagt foran opgangen, mens de to øvrige satte en kniv mod den 22-åriges ryg og fulgte med op i hans lejlighed, hvor de tog sko, tøj, et par Airpods og kontanter.

Den 22-årige blev derefter tvunget til at sætte sig på en stol med hænderne på ryggen og en affaldspose over hovedet. Herefter filmede de, at de førte de en kniv rundt på hans afklædte overkrop.

Ubetinget fængsel – én af de dømte er blevet udvist

Sagen har været behandlet ved Retten i Holbæk over flere retsdage, og fredag blev dommen så afsagt.

De fire unge mænd blev idømt mellem halvandet og op til to års ubetinget fængsel. Den eneste af de fire dømte, som ikke er dansk statsborger, blev tillige udvist af landet for bestandigt.

-Det har hele tiden været vores opfattelse, at sagen bunder i et opgør i et kriminelt bandemiljø. Jeg er meget tilfreds med, at flere centrale personer i den konflikt nu er stillet til ansvar for deres brutale kidnapning af en uskyldig ung mand, der ikke havde nogen andel i konflikten, siger anklager Sebastian Stentoft fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 23-årige blev desuden dømt for i oktober 2021 at have besiddet patroner til et skydevåben, og for at have overfaldet en anden ung mand ud for Rosen i Holbæk, mens den 21-årige blev dømt for at have besiddet en machete.

Selvom de fire mænd, hvoraf to er brødre, har siddet varetægtsfængslet under sagen siden januar og februar i år, ligesom de alle har anket sagen til landsretten, bestemte retten, at de skal forblive varetægtsfængslet under ankesagen. Retten lagde ved dommen vægt på, at overfaldet skyldes en strid imellem to grupperinger i Holbæk.