21. februar 2024

Blomster foran plejecentret. Foto: Michael Johannessen.

Politiet har sat store kræfter ind i opklaringen af drabet på den gravide 37-årig kvinde, som torsdag aften blev overfaldet foran sit arbejde, plejecentret på Samsøvej.

Fredag blev gerningsstedet gennemgået minutiøst i dagslys, hvor flere hundepatruljer var sat ind til at søge på stedet.

Desuden har mange borgere har ringet med oplysninger og tips, som politiet kalder for “en vigtig brik i efterforskningen”. Men politiet hører fortsat gerne fra vidner, som har bemærket personer eller køretøjer i Holbæk torsdag aften.

Det er ikke lykkedes at identificere de to unge mænd, som blev set på Samsøvej tæt på gerningstidspunktet. Politiet vil meget gerne i kontakt med de to. De er ikke mistænkt i sagen, men kan have vigtige informationer af betydning for efterforskningen.

Politiet har indhentet overvågning fra området, men vil fortsat meget gerne høre fra borgere i Holbæk, som har privat overvågning. Politiet beder om, at man gemmer videomaterialet og kontakter politiet, hvis man ligger inde med overvågning.

Gerningsvåbnet er fortsat ikke blevet fundet, så politiet beder borgere som skulle finde en kniv, beklædning eller andre ting henkastet om at lade tingene ligge og straks ringe til politiet.

Var ikke tilfældigt offer

Politiets efterforskning gør at man ikke mener, at den 37-årige kvinde var et tilfældigt offer.

-Vi har indsnævret efterforskningen til nogle hovedmotiver, som er styrende for den retning vi sætter på opklaringen af sagen. Det er med til at bestyrke vores hypotese om, at kvinden ikke var et tilfældigt udvalgt offer, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist.

Gerningsmand endnu ikke identificeret

Efterforskerne arbejder fortsat med at forsøge at identificere den mistænkte, som beskrives som:

• Mand, 18-19 år
• 170-175 cm høj
• Spinkel af kropsbygning og med lange ben
• Brun i huden
• Sort kort jakke og sort hue