Ny struktur i Danmarksserien

Der indføres ny struktur med opryknings- og kvalifikationsspil i herrernes Danmarksserien i fodbold.

I forhold til den netop overståede sæson, hvor Holbæk spillede sig til en 3. plads i sin pulje, så er der lavet om i strukturen til den kommende sæson, hvor der indføres oprykningsspil til 3. division, ligeson antallet af op- og nedrykkere mellem Danmarksserien og 3. division reduceres fra 4 til 3 hold. Som i den nuværende Herre DS vil der fortsat være 40 hold fordelt på fire puljer i grundspillet, og der vil fortsat være en geografisk øst/vest opdeling ved Storebælt.

– Det skal være de bedste hold, der rykker op fra Herre DS til 3. division. Ved at indføre et oprykningsspil mindsker vi de geografiske fordele eller ulemper, som klubberne oplever i den nuværende struktur, siger Bent Clausen, der er næstformand i DBU’s bestyrelse.

I modsætning til tidligere vil det også bliver muligt for to hold fra samme pulje at rykke op, hvis de er blandt de bedste 3 hold i Danmarksseriens oprykningsspil.

Den nye struktur for Danmarksserien 2022-2023 bliver med et grundspil i efteråret 2022, med 4 puljer á 10 hold (18 kampe). De to bedst placerede oprykningsberettigede hold for hver pulje kvalificerer sig til oprykningsspillet. De resterende 8 hold fra hver pulje skal spille kvalifikationsspil.

I foråret 2023 spilles slutspil, hvor der etableres en oprykningspulje med 8 hold, der består af nummer 1 og 2 i grundspillets 4 puljer (14 kampe). Nummer 1 i grundspilspuljerne får overført 3 point til oprykningspuljen, mens nummer 2 starter oprykningspuljen med 0 point. Oprykningspuljen kan alene bestå af oprykningsberettigede hold. De 3 bedst placerede hold rykker op i 3. division. Samme antal hold rykker ned fra 3. division.

Desuden etableres 4 kvalifikationspuljer med 8 hold (14 kampe). Holdene forbliver i de samme 4 puljer, som de deltog i under grundspillet. Point og målscore fra efterårets grundspil tages med over i kvalifikationsspillet.

Den nye struktur er baseret på en indstilling fra en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra DBU, DBU Bredde, Divisionsforeningen, DBU’s breddekomité samt klubrepræsentanter fra Herre DS og 3. division.

Leave a Reply