Læserbrev: Fri os for EU-militær

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Fri os for EU-militær

Den 1. juni skal vi til folkeafstemning, fordi EU-tilhængerne i Folketinget vil have lov til at fjerne Danmarks forsvarsforbehold.

Når vi – midt i en stor krise med tragisk krig i Ukraine – skal stemme om EU-militær, er det efter alt at dømme fordi politikerne håber, at de denne gang får ja til at fjerne en af de fire danske undtagelser fra EU’s unions-projekt.

Det er oplagt, at den aktuelle verdenssituation påvirker, og frygt for at krigen breder sig gør nogle vælgere usikre. Ligesom der også er stor folkelig sympati med de krigsramte ukrainere. Timingen for folkeafstemningen er på den måde kynisk, fordi EU-tilhængerne forsøger at misbruge krigen til at opnå politiske mål, som de har meget svært ved at opnå på anden vis. Forsvarsforbeholdet har forsvindende lidt at gøre med krigen i Ukraine, og afskaffelse forhindrer ikke, at Danmark støtter Ukraine. Statsminister Mette Frederiksen oplyste også dette på det pressemøde, hvor datoen for folkeafstemningen blev offentliggjort.

Alle fire undtagelser blev vedtaget efter at danskerne forkastede EU’s unionsplaner ved en folkeafstemning om Maastricht-traktaten i 1992. Men politikerne har ikke opgivet drømmen om at få Danmark fuldt indlemmet i den politiske union, og har siden tabt alle afstemninger, som skulle fjerne forbeholdene over for fælles mønt og retspolitik. Folkebevægelsen mod EU opfordrer til at stemme nej for fredens skyld.

På vegne af

Folkebevægelsen mod EU i Vestsjælland

Elma Lindberg
Naverhaven 4
4200 Slagelse

En kommentar

  • Allan

    Nå ja vi kan jo også bare gøre som i 1940 hvor vi løbet over, da de vagter der var ved grænsen havde sværet ved at forsvare Danmark.

Leave a Reply