30. maj 2024

I dag afprøves varslingssirenerne over hele landet. Foto: Villy Fink Isaksen <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/deed.en">CC BY-SA 2.5)</a>

I dag testes varslingskanalerne klokken 12 – det betyder, at sirenerene vil hyle og der vil dukke en test-advarsel op på din mobiltelefon.

En gang om året – den første onsdag i maj – tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingskanalerne.

Det “gamle” sirener vil hyle, som de altid har gjort. Desuden vil der blive sendt en test-advarsel til alle nyere mobiltelefoner og man skal ikke downloade nogen app for at modtage den. Myndighederne kalder det for S!RENEN og den har en unik lyd og vibration og adskiller sig tydeligt fra almindelige beskeder som SMS’er og push-notifikationer.

Lyden fra S!RENEN er en intens, høj tone med enkelte korte pauser. Den ledsages af en unik vibration.

Samtidig med testen af de fysiske sirener og S!RENEN vil systemet til sms-varsling af døve og hørehæmmede blive testet.

-Vi tester varslingskanalerne for at sikre, at de virker, som de skal, og at folk er trygge ved dem. Sidste år testede vi for første gang S!RENEN. I år forventer vi, at flere vil modtage test-advarslen på deres mobil. Derfor bestræber vi os på at komme så bredt som muligt ud med information om testen, så vi ikke skaber unødig bekymring, siger chef for Kommunikation og Varsling i Beredskabsstyrelsen, Lars Aabjerg Pedersen.

Du kan læse mereom S!RENEN på www.sirenen.dk

:NB:

Leave a Reply