29. november 2023

Foto: Rolf Larsen.

Fire unge mænd, som blev anholdt om aftenen den 12. februar sidste år og sigtet for trusler med skydevåben, har nu fået erstatning.

Fire unge mænd, som blev anholdt om aftenen den 12. februar sidste år og sigtet for trusler med skydevåben, har nu fået erstatning.

Som vi skrev dengang, blev de fire anholdt i en bil på Kløverstien i Holbæk efter politiet havde fået en anmeldelse om, at fire mænd havde indfundet sig på en adresse på Kastanievej i Holbæk, hvor nogle unge mennesker var samlet til en social sammenkomst. De fire unge mænd var imidlertid ikke velkomne på stedet, så de blev bedt om at gå, hvilket skabet uro på stedet. Herefter kørte de fire fra stedet, men kom senere tilbage, hvor en af mændene, ifølge politiets døgnrapport fra episoden, truede to personer med en pistollignende genstand. Mændene kørte herefter fra stedet i en bil.

Omkring 25 minutter senere standsede politiet en bil på Kløverstien og de fire unge mænd i bilen blev anholdt og sigtet i sagen. Politiet ransagede bilen og visiterede de anholdte uden at finde et skydevåben. Bilen blev indtransporteret til politiet på en autotransporter.

De fire unge mænd blev løsladt efter afhøring, men politiet opretholdt sigtelserne i et halvt år. I august sidste år, kunne vi så skrive, at politiet havde frafaldet sigtelserne mod de fire. Det skete med begrundelsen, at man ikke mente, at de ville blive fundet skyldige i trusler, hvis sagen kom for en dommer.

Efter frafaldelsen krævede de fires advokat, Hannah Saleh, de er advokatfuldmægtig fra Advokatfirmaet Nima Nabipour, erstatning fra Anklagemyndigheden og onsdag i denne uge, fik de fire besked fra deres advokat om, at de var blevet tildelt erstatning. Ejeren af bilen, som blev borttransporteret har også fået erstatning for den ulempe det gav.

Dermed er sagen nu helt slut.

Læs også: Fire unge anholdt: Sigtes for trusler med skydevåben og Var sigtet for trusler med skydevåben – nu har politiet frafaldet sigtelserne