Kørte 111 km/t gennem Svinninge

Fredag aften ved 23-tiden blev en betjent i en af færdselspolitiets videobiler opmærksom på en motorcyklist, som kørte væsentligt over det tilladt på Hovedgaden i Svinninge.

Betjenten startede videooptagelsen og den første måling af motorcyklen lød på 111 km/t i byzonen, hvor 50 km/t er tilladt.

Motorcyklisten fortsatte sin kørsel ind i en 60 km/t zone, hvor videobilen kørte efter og fortsatte målingen af den meget hurtige kørsel.

Det lykkedes betjenten at standse motorcyklisten, som viste sig at være en 35-årig mand uden fast bopæl i Odsherred, og som var frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel.

Den 35-årige blev sigtet for at køre for hurtigt.

Videoen, som blev optaget af motorcyklistens kørsel, sender politiet nu til udmåling hos Rigspolitiets Færdselscenter, som kan lave en beregning på den samlede hastighed af kørselsforløbet i de forskellige hastighedszoner.

Alene kørslen i 50 km zonen vil grundet den høje hastighed med en overskridelse på 100% lægges op til en ubetinget frakendelse af førerretten.

I sager hvor føreren allerede er frakendt førerretten ubetinget, vil retten i forbindelse med afgørelsen af hastighedssagen, tage stilling til om frakendelsestiden skal forlænges.

Denne artikel er publiceret den 20. oktober 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply