48-årig kvinde dræbt i færdselsuheld – 30-årig mand sigtet i sagen

Foto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen


En 48-årig kvinde fra Frederikssund blev lørdag morgen dræbt i et færdselsuheld på Sorøvej i Ugerløse.

Uheldet skete kort før klokken syv, da bilen, som blev ført af en 30-årig mand fra Brøndby, efter politiets foreløbige undersøgelser, var kommet ud i rabatten, hvorefter bilen havde påkørt et plankeværk i den modsatte side af kørebanen, inden bilen standsede nogle hundrede meter senere. Dele af plankeværket var røget gennem bilens forrude og havde påført den kvindelige passager så alvorlige kvæstelser, at hun afgik ved døden.

En modkørende bilist, som på afstand så uhelde sket, slog alarm sammenmed andre tililende.

Den 30-årige mand blev anholdt og i lægehelikopter fløjet til Rigshospitalet til nærmere undersøgelse efter det voldsomme uheld samt udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både narkotika- og alkoholpåvirkning.

Kvindens pårørende blev underrettet om dødsfaldet.

En hundepatrulje blev tilkaldt til søge efter eventuelle spor efter personer, der måtte have forladt fra uheldsstedet, men fandt ingen tegn herpå trods indledende uklarhed om antal personer i bilen på uheldstidspunktet. Endvidere blev en bilinspektør tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og den involverede personbil.

Ved nærmere undersøgelse af den involverede personbil viste det sig, at bilen var meldt stjålet fredag formiddag ved svømmehallen i Frederikssund.

Senere på dagen blev den 30-årige udskrevet som uskadt fra Rigshospitalet, hvorefter han blev bragt til afhøring hos politiet. Han blev i den forbindelse præsenteret for sigtelser for spiritus-/narkokørsel, kørsel i bilen trods frakendelse af kørekortet, uberettiget brug af personbilen sammen med den nu afdøde passager samt for uagtsomt at have forvoldt den kvindelige passagers død.

Den 30-årige skønnedes stadig uegnet til afhøring til sagen og ønskede i øvrigt i samråd med sin forsvarer ikke at udtale sig på nuværende tidspunkt. Anklagemyndigheden vurderede omstændighederne ved uheldet og konkluderede, at der ikke var grundlag for fremstilling af den 30-årige i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, så politiet løslod ham herefter.

Han er således fortsat sigtet i sagen, og skal afhøres, når politiet har fået indgået en aftale om det med hans forsvarer.

Denne artikel er publiceret den 20. oktober 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply