Vagter og videoovervågning i Ladegårdsparken

Foto: Rolf Larsen.

Efter den seneste tids hærværk og uro i Ladegårdsparken skal vagtpatruljer og videoovervågning være med til, at skabe tryghed i boligområdet.

Det er blandt andet ruder i aktiviteteshuset, der, som vi tidligere har skrevet, har været udsat for hærværk. To gange er ruder blevet knust og det har samlet kostet ca. 60.000 kroner at udbedre skaderne. 

Der har også været forsøg på indbrud i flere kældre i boligområdet.

Det fremgår af referat fra bestyrelsesmødet i Ladegårdsparken den 6. maj.

På bestyrelsesmødet blev det besluttet, at bevilge de ca. 60.000 kroner, som det vil koste at have daglige vagtrunderinger i området. Selvom vagten ikke har politimyndighed, skal det virke tryghedsskabende og vagen kan så indberette hvad der observeres. Runderingerne vil ske ved vaskerierne, aktivitetshuset, boliggaden og ved musikhuset.

Holbaekonline.dk har via e-mail spurgt bestyrelsen nærmere ind omkring bl.a. hyppigheden af vagtpatruljer, om det er hele døgnet og om det gælder hele året. Til det har formand for afdelingsbestyrelsen, Uffe Frejdal Nielsen svaret:

“Vi har en vagtordning, hvor vagten kommer på bestemte områder på forskellige tidspunkter. Det er denne ordning vi nu udvider til at gælde dagligt i hele Ladegårdsparken. Kommer på varierede tidspunkter.”

Videokameraer overvåger legeplads og aktivitetshus

På bestyrelsesmødet blev der også orienteret, om, at der er indgået aftale om at opsætte kameraer ved aktivitetshuset. Omkostningerne vil beløbe sig til ca. 55.000 kroner.

Kameraerne er nu sat op , og de overvåger både området bag aktivitetshuset, hvor unge tidligere har forsamledes og hvor der har været knust ruder. Desuden overvåger kameraerne også den tilstødende legeplads “parkourbanen”.  

Denne artikel er publiceret den 23. maj 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply