29-årig påvirket bilist fængslet – gik amok i patruljebil

En 29-årig mand er blevet varetægtsfængslet i en sag om bl.a. spirituskørsel, narkokørsel, vold mod politiet og hærværk.

Klokken 03.37 nattent til lørdag ville politiet standse og kontrollere en bilist, som kørte mod syd af Kikhøjparken. Bilisten standsede dog ikke, men fortsatte i stedet sin kørsel indtil han nåede frem til en fartdæmpende foranstaltning med to stolper med kæde imellem. Bilisten fortsatte videre, så han mistede kontrollen over bilen, som standsede i en have. Herefter forsøgte han at løbe fra politiet, men efter en kort løbetur blev bilisten anholdt.

Der var tale om en 29-årig mand fra Lejre, som var påvirket af alkohol og euforiserende stoffer. Under anholdelsen satte han sig til modværge, så politiet måtte bruge peberspray.

Den 29-årige blev sigtet for spirituskørsel og da han efterfølgende blev transporteret til politistationen i Roskilde, så der kunne blive udtaget en blodprøve, gik han, ifølge politiet, amok og blev udadreagerende, så han knuste en rude i patruljevognen. Endvidere sparkede han også ud efter en politibetjent.

Patruljen måtte tilkalde ekstra assistance til håndtering af den anholdte, der til sidst kom til politistationen, hvor blodprøven blev udtaget med den fornødne magt, fordi han modsatte sig dette.

Den anholdte blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet foreløbig til den 2. juni 2020, idet han tidligere var straffet for noget tilsvarende.

Denne artikel er publiceret den 25. maj 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply