23. september 2023

Lokallisten byder på seminar om udvikling af lokalområderne uden for Holbæk By. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Lokallisten byder på seminar om udvikling af lokalområderne uden for Holbæk By. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Lokallisten for Hele Holbæk Kommune har inviteret foreninger og andre interesserede til seminar om udvlikling af lokalområder.

Det tre timer lange seminar byder på oplæg, debat og inspiration og afsluttes med fællesspisning.

– Vi ønsker at sætte en dagsorden, som i vores optik har været forsømt i årene efter kommunesammenlægningen i 2007. Målet med seminaret er at deltagerne både fra oplægsholderne og gennem debatten mellem de fremmødte kan få inspiration og idéer til, hvordan de kan styrke deres lokalområde både ved egen kraft og ved at finde samarbejdspartnere, siger Finn Martensen formand for Lokallisten i Holbæk kommune.

Da listen sidste år stillede op til kommunalvalget skete det bl.a. med et ønske om stærkere fokus på lokalområderne uden for Holbæk By. Ved valget fik listen tre plader i kommunalbestyrelsen.

Ved seminariet vil der være fem oplægsholdere, bl.a. formanden for Landsforeninen Landsbyerne i Danmark, Steen Kjær Hansen, som vil fortælle om landsbyernesvilkår og muligheder. Også Jens Algot, der er forman for Fællesskabet Tølløse og Claus Oluf Grøn, som er er aktiv i 4440 Mørkøv, vil være blandt oplægsholderne.

– Ved at have fem oplægsholdere med forholdsvis komprimerede oplæg får vi belyst emnet fra flere spændende vinkler, og ved at holde seminaret nede på tre timer, håber vi at mange kan afsætte tiden. Folk der besøger kræmmermarkedet kan jo lægge vejen forbi Mørkøvhallen og blive inspireret. Vi tror på, at fællesspisningen er en god og uformel måde at få evalueret dagen, forklarer Finn Martensen.

Seminaret holdes i Mørkøvhallen søndag d. 29. september kl. 10-13. Der afsluttes med fællesspisning, som Lokallisten er vært for.