29. maj 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Politiet kalder det “bekymrende” efter fire unge mandag aften blev taget med knive.

Klokken 18.41 modtog politiet melding om, at en flok unge mennesker var forsamlet på Slotsvej i Holbæk. En person mente at have set en kniv blandt de unge.

Lokalpolitiet blev sat til at holde udkig efter de unge og fandt senere på aftenen gruppen på i alt 10 unge.

Hos fire af de unge, som var fra forskellige steder på Vestsjælland og i alderen 14, 14, 16 og 17 år, blev der fundet i alt 10 knive. De unge blev derfor sigtet efter knivloven. Nogle af knivene bar, ifølge politiet, præg af at være stjålet fra forretninger umiddelbart forinden.

Politiet advarer om bekymrende udvikling

-Det er en stærkt bekymrende udvikling, at vi ser så unge mennesker, som går rundt med kniv. Vi vil gerne advare stærkt imod, at de unge tror, at alle andre går med kniv, så derfor bliver de også selv nødt til at gøre det. Det kan få virkeligt store konsekvenser for dem, når vi pågriber dem med knive i det offentlige rum. Ud over selve straffen er der også en øget risiko for, at en situation pludseligt bliver optrappet og eskalerer, når man selv går med kniv. Derfor vil vi sammen med vores samarbejdspartnere i den kommende tid have et fornyet fokus på at dæmme op for den udvikling, og vi opfordrer forældrene i vores område til at tage en alvorlig snak med deres unge om den her problematik, siger politiinspektør Thomas Tarpgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Leave a Reply