Flugtfange skubbede bilejer væk og stjal bilen

Arkivfoto: Rolf Larsen.


Kort efter klokken et natten til søndag fik politiet en anmeldelse fra en 19-årig mand fra Asnæs, som netop havde fået stjålet sin bil, som han havde efterladt på Jernbanevej, Holbæk, med nøglerne i tændingen.

Den 19-årige havde stået lige ved siden af bilen, da en fremmed mand pludselig sprang ind i den og kørte derfra, medens den 19-årige gjorde et forsøg på at standse biltyven ved at kaste sig ind i bilen. Han blev dog skubbet ud af biltyven, der herefter kørte hurtigt fra stedet.

Mindre end et minut efter fik en civil patruljebil kontakt med den stjålne personbil, hvorefter biltyven forsøgte at køre fra politiet i en kortere biljagt, der endte i en haveforening i Rørvangsparken.

Biltyven efterlod bilen og flygtede til fods, men blev dog hurtigt løbet op og anholdt.

Ifølge politiet var der var tale om en spirituspåvirket, 39-årig mand fra Glamsbjerg, som viste sig at flygtet fra Jyderup Statsfængsel tidligere på aftenen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol blev han afhørt til sager om flugt fra fængslet, biltyveri, forvoldelse af fare for den 19-årige bilejer og spirituskørsel.

Politiet bragte ham retur til Kriminalforsorgen, så han kunne fortsætte sin afsoning af en frihedsstraf.

Denne artikel er publiceret den 20. august 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply