Nu skal du have flere penge op af lommen – det bliver dyrere at slippe af med spildevandet

Arkivfoto: Perkons / Pixabay

Mens en gennemsnitsfamilie med et forbrug på 100 m3 skal af med ca. 700 kroner mere om året næste år for at komme af med spildevandet, så får virksomheder med et kæmpe spildevandsforbrug på mere end 140.000 m3 et prisfald på 3%.

Holbæk Kommune udvikler sig i disse og de kommende år med flere og flere tilflyttere og det kræver nye investeringer i bl.a.spildevandsforsyning. Derfor stiger prisen på spildevand for almindelige husstande efter nytår. Her stiger prisen til ca. 41 kr. pr. m3. For en gennemsnitsfamilie med et spildevandsforbrug på 100 m3 svarer det til en forøgelse på ca. 700 kr. om året, en stigning på 16 pct.

– Historisk har priserne på spildevand i Holbæk været blandt de laveste på Sjælland. Men i takt med den store tilflytning og øget byggeaktivitet er Fors A/S nødt til at hæve spildevandspriserne. Med den seneste prisstigning nærmer spildevandspriserne i Holbæk sig det gennemsnitlige prisniveau på Sjælland, siger Charlotte Vincents, økonomidirektør i Fors A/S.

Virksomhedskunder med et mellemstort spildevandsforbrug på over 20.000 m3 vil opleve en prisstigning på ca. 15 pct., mens virksomheder med et spildevandsforbrug på over 140.000 m3 vil opleve et prisfald på 3 pct. Prisfaldet for de helt store spildevandsforbrugere er en konsekvens af regeringens initiativ for at styrke ekstra konkurrenceudsatte erhverv, som gennem de seneste år har betydet faldende spildevandspriser.

Drikkevand bliver biligere
Fors A/S sætter prisen på drikkevand ned med 1 pct. til ca. 16 kr. pr. m3. For en gennemsnitsfamilie, der bruger 100 m3 om året, svarer det til en årlig besparelse på 27 kr.

Fjernvarmen i Jyderup holdes i ro Prisen på fjernvarme i Jyderup forbliver uændret i 2018. I St. Merløse har det lokale varmeværk nået en alder, hvor man i de kommende år skal i gang med lidt større vedligeholdelsesopgaver. Derfor vil varmekunderne i St. Merløse opleve en prisstigning på 3 pct. på varmeregningen til næste år.

De nye priser fremlægges for kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune til december

Denne artikel er publiceret den 16. november 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

4 kommentarer

 • Hanne Duelund Larsen

  Sikke noget vrøvl !

  Nu er det ikke kun kommunen (borgmesteren) som fortæller “historien” om, at når noget bliver dyrere, så skyldes det flere og flere tilflyttere.

  Fors A/S vil nu af samme årsag foreslå byrådet, at vor spildevandsafgift skal stige med ca. 16 %. Når der flytter nye borgere til området – som IKKE flytter ind i allerede eksisterende leje- eller ejeboliger – så er det fordi de flytter ind i NYE boliger, og disse nybyggede boliger betaler naturligvis en tilslutningsafgift til Fors.

  Så derfor er det noget vrøvl, at flere og flere tilflyttere gør det nødvendigt, at vi alle sammen skal betale en stigning af omtalte størrelsesorden.
  Kom med en bedre og korrekt forklaring på dette John Harpøth 🙁

 • Sonja Madsen

  Ja, lyder som noget vrøvl eller en dårlig forklaring.
  Jeg gætter på, at prisfaldet hos de store virksomheder skal tjenes hjem på de små hustande.
  På samme tid, kan det være et udtryk for at centraliseringen og forsyningsfusionen er blevet en dyr leg for os alle i Holbæk.
  Håber vi får et ærligt svar!

 • Sonja Madsen

  Eller er tilslutningsbidraget for nye hustande for lavt?

 • Hanne Duelund Larsen

  Priserne er nu for nogle timer siden allerede offentliggjorte inde på Fors’ facebook side, hvor de skriver, at der blot mangler :

  “Prisberegningen for 2018 skal rent formelt godkendes af de tre ejer-kommuners byråd på førstkommende byrådsmøde i december.”

  Og de skriver, at grunden er :
  “Udvikling og øget bosættelse i Fors A/S’ forsyningsområde – Holbæk, Lejre og Roskilde kommuner”

  John Harpøth – den ærlige politiker – kom frit frem og forklar dig.

Leave a Reply