Orø: Hyrdehunde-konkurrence på Næsgården

På billedet ses Charlotte Seiberg som sammen med sin mand Sven, ejer Næsgården, hvor der i den kommende weekend finder et stort hyrdehundestævne sted arrangeret af Dansk hyrdehundeklub. Foto: Jesper von Staffeldt.

I den kommende weekend vil man kunne se mange hyrdehunde og får samlet på Næsgården på den nordligste spids af Orø.

Denne gård har indtil et par år siden nærmest lignet en forfalden ruin, men de nye ejere Charlotte Seiberg og hendes mand Svend, har gjort en stor indsats for at få den til at ligne en “rigtig” gård, selv om den sidste finish endnu mangler.

Lørdag og søndag d. 23. og 24 . september holder Dansk hyrdehundeklub stævne og konkurrencer hvor man vil bedømme hvor gode de deltagende hyrdehunde er til at holde styr på, og indfange en flok får. Deltagelsen sker i tre klasser på to dertil indrettede baner. Yderligere oplysninger kan findes på ovennævnte klubs hjemmeside.

Konkurrencerne starter begge dage kl. 9. Der er begge dage frokostpause, og man skal huske selv at have en madpakke med, ellers kan man spise på “Den gode Viking ” ca 5 minutters kørsel herfra. Tilskuerne må ikke medbringe egne hunde, da det vil kunne forstyrre konkurrencerne.

En praktisk oplysning: Da internetsignalet kan være svagt på den nordlige del af øen , og GPS’en i mobilen derfor kan drille det sidste stykke vej, er der sat skilte op fra Næsby mod Næsgården.

Denne artikel er publiceret den 19. september 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply