Ung mand dømt: voldtog 16-årig bedøvet pige

Foto: Alex Christensen

En 20-årig mand fra Tølløse blev i går dømt for at have voldtaget en 16-årig pige, vvar ude af stand til at modsætte sig voldtægten, da hun var påvirket af rusmidlet “hest”.

Voldtægten fandt sted til en fest hos den 20-årige i begyndelsen af maj i år. Til festen havde pigen bl.a. indtaget rusmidlet “hest”, der først og fremmest er et bedøvelsesmiddel, der anvendes ved kirurgiske indgreb på heste.

Pigen var efter indtagelsen blevet så påvirket, at hun var faldet i søvn på den 20-åriges seng og herefter havde han voldtaget hende.

Dommen faldt ved Retten i Holbæk, der idømt den 20-årige 1 år og 2 måneders fængsel

– Jeg er tilfreds med udfaldet af dommen. Ofrene for voldtægt bliver udsat for en af de alvorligste og voldsomste krænkelser af deres integritet og deres selvbestemmelsesret, og krænkelsen kan have langvarige konsekvenser for de pågældende. Og derfor skærpede regeringen i 2016 straffen, således at man som udgangspunkt skulle straffes med 1 år og 2 måneders fængsel for en voldtægt af denne karakter. Det udgangspunkt fulgte retten i dag, siger anklager ved Midt- og Vestsjællands Politi, Koray Ufuktan Er.

Den 20-årige ankede dommen.

Denne artikel er publiceret den 19. september 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply