Holbæk Kommune vil dele ud af sin viden på Folkemødet

På Holbæk Kommunes bod på Folkemødet, kunne man i 2015 lege med legoklodser. Foto: TV Vestsjælland.

For femte år i træk deltager Holbæk Kommune på Folkemødet på Bornholm. I fire dage vil UngHolbæk, Antidoping Holbæk og medlemmer af byrådet sætter fokus på fællesskab, forebyggelse og trivsel.

Ved Folkemødet vil deltagerne fra Holbæk Kommune dele ud af deres viden og erfaringer og dels søge inspiration til det videre arbejde lokalt.

Blandt dem, som er med er Antidoping Holbæk, som er med for at skabe debat og dialog og på deres stand kan politikere, borgere og andre gæster deltage i en serie af pop up-events med afslappet og informativ dialog.

– I Antidoping Holbæk har vi i knap tre år arbejdet med sund sport og forebyggelse af motionsdoping. På Folkemødet inviterer vi derfor til en snak om unge og doping, hvor vi blandt andet sætter fokus på vigtigheden af, at de unge indgår i nogle sunde fællesskaber. Vi håber også at kunne få flere til at se nødvendigheden af at forebygge og at få mere solid viden om området, fortæller Katrine Linneboe, projektleder for Antidoping Holbæk.

Også Ungdomsbyrådet er med på Folkemødet hvor de i samarbejde med Holbæks Dramahold og UngHolbæk inviterer forbipasserende til forestilling og debat. Her vil forskellige fortællinger og monologer bliver fremført ombord på den gamle galease, Hjalm, der lægger til i Allinge Havn. Debatten bliver skabt mellem politikere og unge fra Holbæk Kommune.

– Vores events skal give de unge nogle erfaringer og gode oplevelser, men de skal også sætte fokus på, hvor vigtigt sammenhold og fællesskab blandt unge er, og hvordan man som ung skal turde stå fast ved sine holdninger og synspunkter. Det arbejder vi meget med i hverdagen, og det er også det, vi medarbejdere og ikke mindst de unge selv vil debattere på folkemødet, fortæller Nanna Sasja Bangsted fra UngHolbæk.

Udover aktiviteter for og med unge, stiller Holbæk Kommune også op med otte deltagere fra byrådet. De vil deltage i arrangementer på Hjalm og i forskellige andre debatter og arrangementer for primært at søge inspiration til videre arbejde med blandt andet lokal udvikling og fællesskab.

Denne artikel er publiceret den 15. juni 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

  • Lars O.

    Så spilder kommunen igen skatteydernes penge ved at sende en flok afsted til Bornholm. Der kan næppe være meget viden fra Holbæk Kommune, som nogen andre ønsker at få del i (måske hvordan man undgår sådan en katastrofal politisk og administrativ ledelse) og hvorfor skal anti-doping og ungdomsbyråd med?, det er to ligegyldige ting som det vist kun er dem der deltager i projekterne tager alvorligt.

  • René Strunch

    Det er da spændende, at Holbæk Kommune i en tid, hvor kommunens økonomi er mere end udfordret alligevel vælger at bruge en relativ stor sum penge på deltagelse i Folkemødet på Bornholm (Holbæk Kommune bruger ca. 3 gange så mange penge på dette i forhold til Kalundborg.
    Lige så spændende er det da, om den viden, man ønsker at dele med andre, er de dyrt købte erfaringer, man har gjort sig med at føre en uansvarlig og forfejlet økonomisk politik.

Leave a Reply