Sine Agerholm trækker sit kandidatur

Når kommunens borgere til november skal sætte deres kryds ved byrådsvalget kommer de til at se langt efter Sine Agerholms navn på stemmesedlen. Hun har nemlig valgt at trække sit kandidatur.

Sine Agerholm. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.


Det skriver Nordvestnyt i dag.

Det er intern kritik af Sine Agerholm som følge af hendes udmelding i Nordvestnyt for 14 dage siden om Sportsbyen og om hvordan byrådsgruppen så stort på hendes ønske om at de skulle stemme imod projektet, der nu får hende til at droppe kandidaturet.

Ifølge Sine Agerholm er hun blevet beskyldt for partiskadelig virksomhed og for at have til hensigt at undergrave partiets borgmesterkandidat Christina K. Hansen.

– Det har intet på sig, men det er ikke lykkedes at få stoppet beskyldningerne, og derfor ser jeg ikke andre muligheder end at trække mit kandidatur, siger Sine Agerholm, til Nordvestnyt.

Da Socialdemokratiet i starten af denne måned offentliggjorde listen med partiets 23 kandidater var Sine Agerholm listet som nr. 2 efter partiets spidskandiat Christina Krzyrosiak Hansen.

Sine Agerholm blev valgt til byrådet første gang i 2005 og igen i 2009 hvor hun var sit partis borgmesterkandidat, hvilket hun også var i 2013. Efter valgnatten den 19. november 2013 stod Sine Agerholm og Socialdemokratiet udenfor, da de Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti ikke overraskende fandt sammen. Men det lykkeddes efterfølgende Socialdemokratiet at komme med i konstitueringnsaftalen og med den blev Sine Agerholm 2. viceborgmester.

Sine Agerholm fik ved sidste valg (2013) 4.502 personlige stemmer.

Denne artikel er publiceret den 24. april 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply