6. maj 2024

I denne uge er der sex på skemaerne i kommunens skoler.

Ca. 30 skoler i Holbæk Kommune deltager i den landsdækkende kampagne “Uge sex”, som Sex & Samfund står bag. I alt deltager 300.000 elever på landsplan.

Uge Sex har tilpasset undervisningsmaterialet, så det passer med de forskellige klassetrin og omfatter alle klasesr fra 0. – 10. klasse.

Hvert år er der et nyt tema og i år er temaet “Sammen om sundhed og trivsel”, der tager udgangspunkt i den del af sundheds- og seksualundervisningen, der styrker arbejdet med børn og unges trivsel.

Undervisningsmaterialet omfatter samtaler, spil, videoer, hjemmesider m.m.

Sikker Sex til de ældste

Holbæk Kommune supplerer de landsdækkende aktiviteter fra Sex & Samfund med en Sikker Sex-karavane. 9. klasserne på 6 folkeskoler i kommunen får besøg af karavanen, der består af 5 boder, hvor medarbejdere fra UngHolbæk og Sundhedsplejen vil fortælle om seksuel sundhed og inddrage de unge i forskellige aktiviteter, som omfatter et Kondom ekperimentarium -hvor man skal rulle kondomer på med alkoholbriller, oplysninger om prævention, om at have sex første gang, en brevkasse og fakta om kroppen.

Nødvendig kampagne
Undersøgelser viser, at der er et stort behov for mere og bedre seksualundervisning til børn og unge i folkeskolen og ungdomsuddannelserne. Mange lærere føler sig dårligt klædt på til at undervise eleverne omkring seksualitet. Kun én ud af ti lærere er tilfredse med seksualundervisningen i skolens ældste klasser. Lærerne har ofte ingen uddannelse inden for området, og de mangler støtte til at opbygge nogle gode undervisningsforløb. Seksualundervisningen er desuden meget uensartet på landets skoler til trods for, at det har været et obligatorisk fag siden begyndelsen af 1970’erne.

Samtidig er kampagnen nødvendig, fordi et stort antal unge stadig bliver smittet med sexsygdomme eller uønsket gravide. Sex & Samfund ved fra deres rådgivning og undervisning, at de unge efterspørger brugbar viden om sex, seksualitet og følelser.