Bjarne Kongsted: Arena-farcen skyldes DF og S

I dag er der temamøde inden aftens byrådsmøde og her vil de forskellige alternative forslag til Arena-projektet blive gennemgået og byrødderne kan stille spørgsmål til dem.

Som vi tidligere har skrevet, så er Arena-projektet ikke på dagsordenen ved dette byrådsmøde efter det ved sidste byrådsmøde ikke lykkedes borgmester Søren Kjærsgaard at få flertal for en principbeslutning om Arena-projektet, hvad enten det handlede om en nybygget Arena, en alternativ decentral løsning eller blot nøjes med at renovere de nuværende idrætsfaciliteter.

Efter mere end tre timers debat i byrådet, endte det med et lige stemmetal for Arena-projektet og Det alternative decentrale-projekt. Mens ingen stemte for den tredje mulighed – at renovere de nuværende idrætsfaciliteter.

– Der var nogle der på sidste byrådsmøde ikke mente de kunne gennemskue Arenaprojektet, men godt kunne gennemskue det alternative forslag – siden de kunne stemme for det? Alligevel skal det nu gennemgås engang mere – mærkeligt, siger Venstres politiske ordfører, Bjarne Kongsted til Holbaekonline.dk inden dagens temamøde og fortsætter:

– Farcen på sidste byrådsmøde fremkom bl. a. fordi et parti (Dansk Folkeparti -red.) ikke kunne stemme for deres eget forslag om at renovere de bestående idrætsfaciliteter og at nogle byrådsmedlemmer fra et andet parti (Socialdemokraterne -red.), skiftede standpunkt under selve byrådsmødet.

Tre medlemmer af Venstres egen byrådsgruppe undlod at stemme, og var dermed med til at der ikke var flertal for Arena-projektet.

Til det siger Bjarne Kongsted:

– At Venstre ikke havde fuld opbakning i egen gruppe kan selvfølgelig kun beklages. Som bekendt kan man trække en hest hen til vandtruet, men man kan ikke – mod dens vilje – tvinge det til at drikke. Det er dog værd at bemærke, at de tre venstremedlemmer undlod helt at stemme.

Om Arena-projektets fremtid siger Bjarne Kongsted:

– Jeg formoder at Arenaprojektet igen – når alle tvivlspørgsmål er afklaret – kommer til fornyet behandling i byrådssalen. Jeg vil selv have overordentlig svært ved at stemme for noget som foreningerne og brugerne af idrætsfaciliteterne ikke ønsker.

– Foreningerne har både før og efter farcen i byrådssalen givet stærkt udtryk for, at det er Arenaprojektet det står på ønskeseddelen. Og så skal man altså være noget politisk tonedøv hvis man vil bygge noget andet et helt andet sted, siger Bjarne Kongsted og slutter:

– Venstre står fortsat bag foreningerne og deres ønske om et Arenaprojekt. Det har vi gjort fra dag 1 og det agter vi fortsat at gøre.

Denne artikel er publiceret den 10. december 2014 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Lars O.

    Kære Bjarne Kongsted. Hvis nu I bare havde været i stand til at overbevise jeres egne tre byrådsmedlemmer om at Arena-projektet er en super god idé. Så havde Arena-projektet ikke stået og faldet med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Leave a Reply