23. april 2024

Orø Kro. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Fagforenignen 3F vil have begæret Orø Kro og Kursuscenter ApS konkurs på grund af manglende løn og feriepenge.  Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Fagforenignen 3F vil have begæret Orø Kro og Kursuscenter ApS konkurs på grund af manglende løn og feriepenge. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Manglende løn og feriepenge til fire medarbejdere, har nu fået Fagforeningen 3F til at begære selskabet Orø Kro og Kursuscenter ApS konkurs.

Ifølge Faglig sekretær hos 3F, Verner Dehn, vil det ske på et møde i Fogedretten i morgen, torsdag den 11. december.

– De fire medlemmer har tilsammen næsten en halv million kroner til gode i løn og feriepenge, fortæller Verner Dehn til Holbaekonline.dk og fortsætter:

– En af medarbejderne har ikke fået løn i 6 måneder og heller ikke feriepenge, og alene det løber op i 200.000 kr.

Det er driftselskabet Orø Kro og Kursuscenter ApS, som 3Fs advokat vil begære konkurs i Fogedretten.

Orø Kro og Kursuscenter ApS blev etableret d. 14. januar 2013 og det tegnes i dag af direktør Ole Brinkmann.

Holbaekonline.dk har kontaktet Ole Brinkmann for at høre hans kommentar til sagen, men han ønsker ikke at udtale sig til Holbaekonline.dk.

Hvis Orø Kro og Kursuscenter ApS bliver eklæret konkurs, vil de fire medarbejderes manglende løn og feriepenge blive betalt af Lønmodtagersnes Garantifond.

Ny forpagter ser fremad
Selvom det skulle lykkes 3F at få erklæret Orø Kro og Kuruscenter ApS konkurs, så lukker det ikke Orø Kro, der af mange ses som et naturligt samlingssted på Øen.

Et nyt selskab med navnet Orø Kro & Hotel Aps blev oprettet den 27. oktober i år og det har Kasper Henriksen som forpagter af kroen.

Den 32-årige uddannede kok, der tidligere har arbejdet på restauranter i Roskilde, København, Grønland og Frankrig og derudover som selvstændig kok har leveret mad til bl.a. firmaer og privateselskaber i de seneste fire år, ønsker at se fremad.

Til Holbaekonline.dk siger han:

– Jeg interesserer mig for nutiden og fremtiden.

– Vi har mange nye gode tiltag på kroen – bl.a. vores stegte flæsk. Det er jeg mere optaget af, end hvad der er sket før jeg tiltrådte, siger Kasper Henriksen og understreger, at han intet har med løn-sagen at gøre.

– Jeg koncentrerer mig om, at drive kro i udkants Danmark, slutter Kasper Henriksen.