2. maj 2024

Fra 1. november skal alle danskere over 15 år kommunikere digitalt med det offentlige – men dem der nok bruger de digitale medier mest – de unge – kan ikke se fidusen. Det skal der nu gøres noget ved.

Derfor sættes der nu ind med kampagner over for de 15 til 24-årige op til den 1. november, hvor digital post bliver en realitet.

Selvom danske unge er opvokset i en digital tidsalder og surfer hjemmevant rundt på internettet, er de langt mindre digitale end de ældre, når man ser på antal tilmeldinger til digital post fra det offentlige.

Over de kommende uger søsætter Holbæk Kommune derfor en række aktiviteter, der på en lidt anderledes måde skal informere de unge mellem 15 og 24 år om overgangen til Digital Post og samtidig give dem mulighed for at tilmelde sig.

– Det er vigtigt, at de unge er med. Ellers går de glip af vigtige meddelelser om for eksempel indkaldelse til undersøgelse på sygehuset, SU eller boligstøtte, siger Ole Lollike, der er Borgerservicechef i Holbæk Kommune.

Konkurrence og quiz
De to bærende aktiviteter er en konkurrence om at vinde 5000 kroner til en klassefest og en Quiz på Facebook, hvor de unge skal teste, om de er mere digitale end en 65-årig. For at deltage i konkurrencen om en klassefest skal de unge indsende deres tanker om, hvordan vi kommunikerer om 50 år. Deres bidrag skal selvfølgelig indsendes via Digital Post, og indgår i en event og en udstilling på Post & Tele Museet i København.

– For at sætte fokus på digital post over for de unge, kommer vi desuden ud på gymnasier og erhvervsuddannelser i ugerne op til den 1. november. Men også i de kommende år vil vi arbejde for at få de unge med, fortæller Ole Lollike og fortsætter:

– Ligesom der er et klart uddannelseselement i konkurrencen ”Send en digital hilsen til fremtiden”, så vil vi også i fremtiden arbejde sammen med skoler og uddannelsessteder om at inddrage digitalisering i undervisningen.

Vinderne af konkurrencen om 5000 kroner til en klassefest bliver kåret den 1. november på Post & Tele Museum i Købehavn. Her bliver alle bidrag desuden indkapslet for at være en del af museets udstilling de næste 50 år.

Man kan læse mere om konkurrencen og tage quizzen på kommunens hjemmeside.