Lokal dartspiller imponerer blandt verdenseliten

 Andreas Bergø fra Undløse spillede sig torsdag til kvartfinalen ved Winmau World Masters i den engelske by Hull. Foto: Dansk Dart Union.


Andreas Bergø fra Undløse spillede sig torsdag til kvartfinalen ved Winmau World Masters i den engelske by Hull. Foto: Dansk Dart Union.

Torsdag spillede 16-årige Andreas Bergø fra Undløse sig frem til kvartfinalen i en af de mest anerkendte dartturneringer på verdensplan – Winmau World Masters i den engelske by Hull.

Andreas Bergø repræsenterer til dagligt Holbæk Dart Center – når han da ikke lige bruger tiden på at rejse rundt i verden og høste anerkendelse til fædrelandet.

Det er ikke hvem som helst, der kan deltage ved Winmau World Masters. Andreas Bergø har kvalificeret sig ved at vinde det sjællandske mesterskab tilbage i januar i år, hvilket indløste billetten til at deltage i det mest fornemme dartselskab. Blandt knap 100 af verdens bedste ungdomsspillere spillede Andreas Bergø sig frem til kvartfinalen, hvor den engelske modstand desværre blev en tand for hård.

– Andreas har virkeligt leveret en præstation fra øverst hylde i dag. Hans niveau har været på niveau med de rigtig gode danske herrespillere, hvilket i sig selv er imponerende, når man tænker på den ramme, han spiller i herovre, fortæller Jesper Thorne fra Dansk Dart Union.

Undervejs til kvartfinalen slog Andreas Bergø både et stort hollandsk talent og en waliser. Ikke mindst kampen mod waliseren var et højdepunkt for Andreas Bergø.

– Han kommer bagud 0-2 til en meget velspillende walisisk ung gut. Andreas holder hovedet koldt og skruer samtidig op for blusset. Uden at se sig tilbage fejer han waliseren ud af banen på et niveau, som ville give de fleste seniorspillere sved på panden. Han er fuldstændig upåvirket af situationen og vinder kampen 4-2. Han formår at holde fokus på opgaven og ikke lade sig rive med at de ellevilde tilskuere omkring sig, siger Jesper Thorne.

I kvartfinalen blev modstanden for hård, så Andreas Bergø må se sig slået med 4-2 i en kamp, der virkeligt skabte stemning på tilskuerpladserne bag spillerne. Lørdag spilles finalen for juniorerne og herefter skal Andreas Bergø have overrakt sin hæder for den fornemme præstation på dartens store scene.

Tilbage i juli fik Andreas Bergø sit store gennembrud på ungdomslandsholdet, hvor han i debuten var med til at hente EM-guld i double med makkeren Nicolai Rasmussen fra Rosenhøj ved Århus. Nu fik han også vist, at han kan på egen hånd blandt de allerstørste.

Leave a Reply