19. april 2024

Redaktionen har modtaget:

Når partierne er så taktiske bør vælgerne også være det?

Slutfasen for KV 2013 er i gang. Der er alle disse valgforbund der peger på forskellige borgmesterkandidater. Hvad skal man som vælger gøre? Det er ikke let. Man kan altid vælge efter sit hjerte, eller man kan vælge med sin hjerne og måske en smule taktisk. Et par observationer: I valgforbundet V, DF, LA, går DF hårdt efter en borgmester post støttet af rød blok. LA peger nu pludseligt på Søren Kjærsgaard – men så kan man ligeså godt stemme på Venstre (hvis man vil undgå en DF borgmester). Hvis ikke LA kommer ind så falder deres stemmer nok hos DF.

I valgforbundet RV, C og E, peger vi konservative entydigt på Søren Kjærsgaard. Ingen slinger i valsen. Hvis man ikke ønsker dette som Konservativ, bør man i stedet stemme på RV. Omvendt, hvis man er usikker om RV kunne finde på, at selv gå efter borgmesterposten (som de jo historisk har haft), kunne RV vælgere som ønsker at konstitueringen skal fortsætte, i stedet stemme på de konservative. Herved bliver deres stemmer i ”samme boks” og går derfor ikke spildt.

Hos rød blok er det mere klart. SF har som det eneste røde parti taget ansvar sammen med os andre, og der skal man stemme SF. Hvis man er Socialdemokrat som ikke ønsker Signes ”70’er-agtige betonsocialisme”, bør man i stedet stemme SF. I ønskes et godt valg!

Carsten G Møller, Formand

Det Konservative Folkeparti i Holbæk