24. juli 2024

Redaktionen har modtaget nedestående:

Breaking news!: S roser skolepolitikken!

”Holbæk kommer skolereformen i forkøbet”, lød en stor overskrift forleden i en landsdækkende avis. Og det er jo rigtigt, at vi er på forkant:

Vi har delvis helhedsskole med pædagoger i indskolingen. Vi har gennemført en ny skolestruktur, som på én gang sikrer bedre grundlag for fortsat skoledrift i de mindre byer og skaffer midler til kvalitetsudvikling. Vi har en årlig udviklingspulje på 20 mio til bl.a. efteruddannelse og it. Vi har skabt større overbygninger og renoveret. Vi har på nogle skoler engelsk fra 1. klasse.

Helhedsskole på mellemtrinnet og etablering af arbejdsrum til lærerne er på tapetet. Pga. vores udviklingsfokus er Holbæk er en af de få kommuner i landet, der i lidt større skala har ansat nye lærere i år.

Selv Socialdemokraterne kaldte vores skolepolitik ”det helt rigtige”, da byrådet behandlede næste års budget. Det er dog forbigået de sure socialdemokratiske læserbrevsskribenters opmærksomhed.

Jeg ønsker en udviklingsvenlig arbejdstidsaftale mellem Holbæk Lærerkreds og kommunen og et partnerskab med bl.a. Holbæk Lærerkreds og forældrene om reformen og den videre udvikling af folkeskolen.

Agnete Dreier, SF, byrådskandidat, formand for Udvalget for Børn, Holbæk Byråd