19. april 2024

Redaktionen har modtaget:

Ensomhed tager livet af folk

Jeg har med mine egne øjne set ældre mennesker sygne hen i ensomhed.
En gammel, slidt krop kan gøre folk ude af stand til at klare sig uden en hjælpende hånd. Ofte starter det med, at man får brug for hjælp til rengøringen i sin bolig. Og hvis man af økonomiske grunde er tvunget til at klare sig med den sparsomme hjælp, man kan få fra kommunen, så kan det i sig selv betyde, at man ikke er meget for at invitere gæster indenfor dørene.
Når man ydermere ikke længere selv kan klare den personlige pleje, og man måske tilmed bliver tvunget til at bruge ble, fordi man ikke kan få hjælp til toiletbesøg, så kan man føle sig så usoigneret og nedværdiget, at man helt undgår mødet med andre mennesker.
Så er det altså hverken hovedet eller hjertet, der får folk til at isolere sig. Det er derimod utilstrækkelig medmenneskelighed og omsorg fra omgivelserne.
Det synes jeg ikke, vi kan være bekendt!

Sine Agerholm, Borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Holbæk Kommune