16. juli 2024

Denne bil kom i slinger og endte i forkert vejbane, hvor den kørte næsten frontalt ind i en varevogn. Foto: Michael Johannessen.

Denne bil kom i slinger og endte i forkert vejbane, hvor den kørte næsten frontalt ind i en varevogn. Foto: Michael Johannessen.
Vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi beklager at han byttede om på to biler efter ulykken ved Brorfelde i søndags.

Holbaekonline.dk skrev ligesom andre medier, at det var en varebil, som af ukendte årsager var kommet i slinger og var endt i den modsatte vejbane, hvor den kolliderede med en personbil. Oplysningen om hændelsesforløbet kom fra Vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi. Men nu viser det sig, at oplysningerne ikke var korrekte og hændelsesforløbet var et andet. Vagtchefen havde ved en fejl fået byttet om på de to biler og derfor har Midt- og Vestsjællands Politi i dag udsendt beklagelse og en præcisering af hvad der skete søndag den 28. juli i krydset Ringstedvej og Galøvej.

Ifølge vidner mistede føreren af personbilen under kørsel i sydlig retning herredømmet over bilen, efter at et hjulpar var kommet ud i rabatten. Da føreren ville rette bilen op i et par forsøg, kom han over i den modsatte kørebanehalvdel, hvor han stødte nærmest frontalt sammen med varebilen kørende mod nord.

Varebilens fører, en 61-årig mand fra Sjællands Odde blev fløjet til Rigshospitalet i lægehelikopter. To passagerer i varebilen – en 31-årig mand og en 24-årig kvinde, begge fra Korsør, blev kørt til Holbæk Sygehus. Føren af personbilen – en 54-årig mand fra Holmegaard – blev kørt til Slagelse sygehus.

Rigshospitalet oplyste om aftenen, at føreren var varebilen havde pådraget kraniebrud og læsioner i ansigtet, men kunne meldes uden for livsfare. Af de to passagerer indbragt til Holbæk sygehus blev kvinde indlagt til observation, medens manden blev udskrevet efter endt skadeundersøgelse. Føreren af personbilen blev indlagt til observation natten over.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi har familien til føreren af varebilen oplevet bebrejdende kommentarer fra omgangskredsen og på sociale medier efter den fejlagtige oplysning om, at det var ham, som var kommet i slinger og havde påkørt en bil.

Læs også: Voldsomt færdselsuheld ved Brorfelde