Integrationspenge til fodboldpiger

Denne artikel er publiceret den 21. november 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Foto: Mikael Damkier.

Styregruppen for Integrationsindsatsen uddeler for anden gang puljemidler til integrationsaktiviteter. Denne gang går pengene blandt andet til et projekt for fodboldinteresserede fodboldpiger. Projektet har på kort tid fået stor tilslutning.

Op mod 40 fodboldinteresserede piger fra Vangkvarteret slider hver uge deres fodboldstøvler for at blive et velspillende og socialt velfungerende fodboldhold. Med 9.400 kroner fra Styregruppen for Integrationsindsatsen kan pigerne nu både komme på træningslejr, til kvindelandskamp og holde fællesarrangementer.

Vigtigt at styrke fællesskabet
Pigerne, som er i alderen 8-21 år har meget forskellig etnisk baggrund, men fodboldinteressen har de til fælles. Der er dog mange udfordringer i at skabe et velfungerende fodboldhold, og derfor er træner Margit Vesti-Olsen meget glad for det kontante tilskud fra Integrationsstyregruppen:

– Selvom vi har trænet pigerne rigtig mange gange, er det stadig en udfordring for dem at fungere inden for det sportslige fællesskab. Pigerne har meget forskellig baggrund og grupperer sig efter dette. Det en udfordring for dem at fungere som et hold, hvor de skal være sammen om at blive et godt fodboldhold. Derfor er det også vigtigt at styrke fodboldfællesskabet. Det gør vi både ved at holde træningslejr og ved at holde sociale arrangementer, hvor vi snakker med pigerne om det at være sammen på et hold, siger Margit Vesti-Olsen.

Stor tilslutning
Fodboldpigerne har kun været i gang i seks måneder, men har allerede stor tilslutning takket være engagerede trænere. Det er tanken, at projektet skal være et bindeled mellem pigerne og Holbæk boldklub, efterhånden som pigerne bliver mere fortrolige med tanken om at spille i klub.

Foruden bidraget til pigefodboldprojektet har Integrationsstyregruppen også tildelt 6.426 kroner til Ladegårdsparkens nystartede pigeklub.

Leave a Reply