Nu dur rejsekortet også i hovedstadsområdet

Denne artikel er publiceret den 22. november 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Snart kan man også bruge sit rejsekort i hovedstadsområdet. PR Foto.


Nu bliver det muligt at bruge sit rejsekort på alle stationer i hovedstadsområdet. Det betyder, at man med sit rejsekort kan rejse på alle baner på Sjælland.

Siden august har det været muligt at bruge rejsekort i buslinjerne 3A og 250S, samt på enkelte togstrækninger i hovedstadsområdet. Fra 28. november åbner også Metro, hele S-togs-nettet, Kystbanen og lokalbanerne i Nordsjælland for rejser med rejsekort. Det betyder at de rejsende, der bor i Vestsjælland, Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn, kan rejse endnu længere på deres rejsekort.

I december vil rejsekortet blive tilbudt til kunder i hovedstadsområdet på forsøgsbasis.

– Vi ruller rejsekort ud i hovedstadsområdet i flere tempi, ligesom vi har gjort i andre dele af landet, hvor mere end 70.000 passagerer nu bruger rejsekort i bus og tog. Vi ruller trinvis ud for at sikre, at alt fungerer optimalt, og at alle trafikselskabernes medarbejdere er fortrolige med rejsekort, inden vi åbner systemet for alle kunder i et område, siger Bjørn Wahlsten, administrerende direktør i Rejsekort A/S.

Gennem de senere år har stationer og busser i hovedstadsområdet fået opsat kortlæsere med det karakteristiske blå punkt, som der kommer lys i fra 28. november. Fra februar kommer det første hold busser for alvor med på rejsekortet. Det bliver her muligt at rejse med rejsekort i alle buslinjer i det vestlige af hovedstadsområdet. Fra maj kommer de blå punkter også til at lyse i busserne Københavns centrum, og fra juli kommer de sidste busser i Nordsjælland også med på rejsekortbølgen. Derefter er hele Sjælland fuldt dækket af rejsekort, og det åbner for alle interesserede rejsekortkunder.

Leave a Reply