Læserbrev: Regeringen gennemfører to tilbagetrækningsreformer

Denne artikel er publiceret den 6. oktober 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Holbaekonline.dk har modtaget et læserbrev fra byrådsmedlem Rasmus Brandstrup Larsen (V).

Før folketingsvalget vedtog VKR og O en historisk tilbagetrækningsreform. Denne tilbagetrækningsreform bliver nu efter valget gennemført, det står der bl.a. i regeringsgrundlaget, trods S og SF’s løfter om det modsatte.

Dette er dog ikke den eneste historiske tilbagetrækningsreform regeringen gennemfører, vi er nemlig alle vidner til en anden tilbagetrækningsreform, en tilbagetrækningsreform af valgløfter. Siden valgets resultat var kendt har det næsten ikke kunnet gå hurtigt nok med at trække valgløfter tilbage. Allerede på valgnatten begyndte landets nye statsminister at trække i land mht. de berømte 12 minutter, og dagen efter slog de faglige organisationer fast, at de ikke ville være med til S-SF planen. Der røg det første valgløfte, men det var ikke det sidste. Siden da er millionærskatten røget, den skat skulle ellers bidrage med 1,2 mia. kr. og derefter fulgte bankskatten. Bankskatten skulle have bidraget med ca. 2 mia. kr. som skulle udgøre den ene halvdel af de 4 mia. man ville have tilført folkeskolen, og dermed røg 2-lærerordningen i indskolingen sig også en tur. Både S og SF gik til valg på, at regerings pointsystem skulle fjernes og erstattes af et mere fair pointsystem, det positive i dette løftebrud er at det kun er halvdelen af valgløftet man løber fra. Man har nemlig fjernet VKO pointsystemet, men glemt at erstatte det med et nyt. Efter dette løftebrud, kunne man nærmest få den tanke at regeringen tænkte; ”nu hvor vi er i gang, kan vi ligeså godt fortsætte”, for derefter fjernede man den lovede boligpakke, den lovede flyafgift, tilbagerulning af besparelserne på børnechecken osv.

Tilbage må der sidde en masse vælgere og føle sig snydt, for ikke nok med at regeringen gennemfører en tilbagetrækningsreform de havde lovet at sløjfe, så får deres vælgere to tilbagetrækningsreformer. Jeg er i hvert fald glad for at jeg ikke stemte på den røde blok.

Rasmus Brandstrup Larsen
Byrådsmedlem i Holbæk Kommune (V)
Ps. nu er det spændende at se om regeringen gennemfører den betalingsmur, de har lovet at straffe borgerne og dem der arbejder i København med.

Leave a Reply