26. maj 2024

Nu ligger KLs beskrivelse af undersøgelsen af forholdende på Skarridsøhjemmet klar.

Nu ligger KLs beskrivelse af undersøgelsen af forholdende på Skarridsøhjemmet klar.

Et nyt skridt på vejen til at få klarlagt forholdene på Skarridsøhjemmet i Jyderup er nu taget.

Kommunernes Landsforening er nu færdig med den endelige version af den projektbeskrivelse, der er knyttet til den undersøgelsen af omsorgsforholdene på Skarridsøhjemmet.

I den projektbeskrivelsen kan man læse, hvordan KL’s Juridiske Kontor vil gennemføre undersøgelsen. Herunder at undersøgelsen vil blive delt op i 16 temaer – blandt andet ”Handleplan for beboer”, ”Medicinering” og ”Ansattes rygning”.

De personsager, som har været fremme i Ekstra Bladet, der bl.a. omhandlede manglende bleskift og medicinering af beboere bil også blive undersøgt, fremgår det af projektbeskrivelsen.

Det betyder, ifølge Holbæk Kommune, at undersøgerne fra KL vil komme til bunds i påstandene om, at konkrete beboere på Skarridsøhjemmet har været udsat for omsorgsvigt.

Sådan vil de undersøge Skarridsø-sagen
Undersøgerne fra KL vil bl.a. gennemgå sagsakter, avisartikler, tilsendt dagbogs-materiale fra Ekstra Bladet, klagesager m.m. Derudover vil undersøgerne interviewe bl.a. socialchefen Jan Christensen, Lederen Inge Kolls, to lokale tillidsrepræsentanter og så ca. 10 medarbejdere, som har opgaver for to af de beboere som er blevet beskrevet i Ekstra Bladets artikler, samt medarbejdere som har udtalt sig anonymt, hvis de kan identificeres.

Orienteringsmøder for ansatte og pårørende
KL tilbyder, at lave et orienteringsmøde med de ansatte på Skarridsøhjemmet, inden undersøgelsen går igang.

Når der ligger et udkast til rapporten vil Holbæk Kommune indkalde de pårørende til møde, hvor undersøgerne gennemgår rapporten og dens konklusioner.

Borgmesteren lover at “hver en sten bliver vendt”
Borgmester Søren Kjærsgaard udtalte allerede i fredags tilfredshed med KLs projektbeskrivelse og da lovede han også, at undersøgelsen bliver grundig:

– Hver en sten vil blive vendt, fastslog Søren Kjærsgaard i fredags.

Det forventes, at undersøgelsen tager to måneder.

Dokumentation: Projektbeskrivelse til undersøgelsen af omsorgsforholdene af Skarridsøhjemmet (.pdf fil)

Læs alle artiklerne om Plejeskandalen på Skarridsøhjemmet