Ministeren: Rangliste giver forældrene et fingerpeg om kvaliteten

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen vil offentliggøre rangordenen hvert år.


Som vi tidligere har skrevet, så har Undervisnings-ministeriet i dag offentliggjort de enkelte folkeskolers afgangsprøve-karakterer sat i forhold til elevernes sociale og økonomiske baggrund.

Med offentliggørelsen kan forældrene få et yderligere fingerpeg om kvaliteten i deres børns skole, og skolerne får et bedre grundlag for at udvikle undervisningen ved at lære af hinanden.

– Denne offentliggørelse sker for at skabe en større åbenhed og gennemsigtighed med vores resultater i den danske folkeskole. Dermed kan de danske forældre få mere information og viden om, hvordan kvaliteten er på deres børns skole. Desuden er det min klare forventning, at de danske skoler får et bedre grundlag for at udvikle undervisningen ved at lære af hinanden, siger Undervisningsminister TRoels Lund Poulsen.

Kun begyndelsen
Undervisningsminister Troels Lund Poulsen vil gentage offentliggørelsen hvert år, og metoden vil indgå i ministeriets kvalitetstilsyn med skolerne.

Han ønsker endnu mere åbenhed omkring skolerne:

– Offentliggørelsen af karakterer er starten på en langt større åbenhed om ikke kun karakterer, men også skolernes evne til at sende eleverne videre til ungdomsuddannelse og på længere sigt også om elevernes tilfredshed og trivsel, siger Troels Lund Poulsen.

Læs også: Holbæks skoler er ikke blandt de bedste

Vi har tidligere skrevet om Holbæks skoler:

Se afgangsprøve karaktererne for dit barns skole
Emrah Tuncer om skolerne: Vi ligger i røven af 4. division

Denne artikel er publiceret den 15. august 2011 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply