Kommunen leder efter økonomiske partnere til ny arena

Holbæk Kommune er på udkig efter økonomiske partnere, der kan skyde nogle af de mange millioner kroner i en ny arena, som kræves, hvis det storstilede projekt skal blive til noget.

Holbæk Kommune har længe arbejdet med finansieringen af Holbæk Arena. I forhold til fodbold- og atletikstadion arbejder kommunen eksempelvis med et miks af egenfinansiering, fondsmidler og samarbejde med private virksomheder.

Men et flertal i byrådet har også besluttet, at det skal undersøges, om en del af faciliteterne kan realiseres i et offentlig-privat partnerskab (OPP), der er en særlig form for udbud. Jagten på konkrete partnere, der vil indgå i OPP, intensiveres nu med en undersøgelse af markedet.

– Så store samarbejder mellem private og offentlige virksomheder er ikke hverdagskost, så vi skal lave et grundigt forarbejde. Men vi har et rigtigt spændende projekt, der er attraktivt for mange virksomheder. Vi har allerede fået positive tilkendegivelser, og derfor glæder vi os til at undersøge markedet yderligere og hente konkret input fra mulige samarbejdspartnere, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Målet for det udbud, der følger efter markedsundersøgelsen, er et samarbejde mellem Holbæk Kommune og en privat virksomhed, der skal stå for opførelse, finansiering og drift af de nye faciliteter. Kommunen forpligter sig til gengæld til at leje sig ind for en længere periode.

– Vi er på jagt efter professionelle investeringspartnere, der kan byde ind med viden på anlægsområdet, og som samtidig kan bidrage med erfaring fra drift af lignende faciliteter. Det sker i bestræbelserne på at skabe en bedre samlet økonomi i projektet, siger Søren Kjærsgaard.

I første omgang forventes OPP-udbuddet at omfatte en svømmehal, spa og wellnessfaciliteter, administrationsbygninger, multihal, fitness og et sundhedscenter.

I forbindelsen med det videre arbejde skal det afklares, om andre faciliteter som tennishal og -baner, cykelhal og BMX-baner, skøjtehal, sportel samt kontorfaciliteter, vip-lounge og andre VIP-arealer skal integreres i et fremtidigt udbud.

Markedsundersøgelsen gennemføres frem til oktober måned. Efter markedsundersøgelsen påbegyndes selve udbudsprocessen, hvor Holbæk Kommune skal finde den foretrukne samarbejdspartner. Udbudsprocessen forventes at være færdig i sommeren 2014, hvorefter byrådet kan vælge at igangsætte byggeriet.

Leave a Reply